Του Νίκου Τσούλια

      Είναι ένα ξεχωριστό κομματικό είδος στο πολιτικό μας οικοσύστημα. Και θα μείνει στην ιστορία αυτή η ιδιαιτερότητά του. Από πρωτοποριακοί μαχητές του δρόμου και των πλατειών και από αυθεντικοί εκφραστές του αντικαπιταλισμού και της οργής και της αγανάκτησης κατά όσων ψήφιζαν τα δύο πρώτα μνημόνια έγιναν όλοι τους δημιουργοί δύο νέων και επαχθέστερων μνημονίων.

      Οι περισσότεροι απ’ αυτούς βγήκαν βουλευτές με τον πιο εύκολο τρόπο. Αν δημαγωγούσες στην περιφέρειά σου και ήσουνα στην πρώτη γραμμή των ομάδων κρούσης της αντικοινοβουλευτικής μούντζας έξω από το Κοινοβούλιο, αν διαλαλούσες ότι θα έσκιζες τα μνημόνια και θα απελευθέρωνες την Ελλάδα από το επαχθές φορτίο μαζί με τον εθνικό ήρωα τον Π. Καμμένο, ήξερες ότι θα βρισκόσουνα στη Βουλή.

      Αν μάλιστα προπηλάκιζες και κανένα στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τότε θα μπορούσες να πάρεις και την πρωτιά στον υπαρκτό ούτως ή άλλως ανταγωνισμό μεταξύ των αγανακτισμένων …πατριωτών που είχαν τον ίδιο σκοπό με εσένα.

      Και τι είδαμε στη συνέχεια; Οι λύκοι να γίνονται αρνάκια. Οι εξεγερμένοι με τους προπηλακισμούς και τις ύβρεις κατά των βουλευτών του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου να γίνονται αυτοί που ψηφίζουν και εφαρμόζουν το τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο. Ουδέν μεμπτόν – στόχος η με κάθε τρόπο κατάκτηση της εξουσίας, που δεν τους ήταν ποτέ ούτε καν όνειρο θερινής νυκτός. Η μοναδική ιστορική ευκαιρία!

      Για ποια ηθική, για ποια εκδίωξη του παλιού συστήματος μιλάτε; Κάνατε τη δημαγωγία ιδεολογία. Ψηφίζετε τα μνημονιακά μέτρα χωρίς καμιά αντίρρηση και ένσταση. Στα πρώτα δύο μνημόνια είχαμε ενστάσεις, διαγραφές, διαφωνίες, προσχωρήσεις (και στο κόμμα σας), αποχωρήσεις δεκάδων βουλευτών. Εδώ τίποτα. Τώρα η απόλυτη σιωπή. Ούτε ένας σας δεν θυμάται το μόλις πριν δύο χρόνια εαυτό του! Κοιταζόσαστε στον καθρέφτη και δεν βλέπετε το χθεσινό σας είδωλο.

      Βλέπω πρώην συνδικαλιστές να βρίζουν τώρα τον ανύπαρκτο ούτως ή άλλως συνδικαλισμό και να θεωρητικολογούν και να εμπαίζουν ψευδολογώντας σαν να μιλάνε σε υπηκόους. Καμιά ντροπή, καμιά αυτοκριτική. Είναι η ευκαιρία της ζωής σας. Απολαύστε τη. Κάποιο παραμύθι μέσα στον ούτως ή άλλως διάχυτο δημαγωγικό και μόνο λόγο του κόμματός σας και του αρχηγού σας θα βρείτε να πείτε στους γύρω σας. Η εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική σας έχει ταρακουνήσει τη μητρόπολη του ιμπεριαλισμού, ενώ ομού με τον κ. Π. Καμμένο αλλάζετε τους συσχετισμούς δυνάμεων στην Ευρώπη…

      Αφού η συνείδησή σας δεν σας ενοχλεί, τότε προχωρήστε στην υλοποίηση όσων ψηφίσατε και πρόκειται να ψηφίσετε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για θεωρίες περί αξιοπρέπειας και περί τιμής. Τι είναι αυτά άραγε μπροστά στη νομή της εξουσίας και των προνομίων της;

      Εξουσία και χρήμα, δημαγωγία και λαϊκισμός: να ποιες είναι οι αξίες σας. Βαστάτε καλά την έδρα σας, πηγαίνετε το δρόμο του «φωτεινού μέλλοντος» που έχετε ανοίξει μέχρι τέλους. Μην ακούτε τους νέους και τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Δεν ξέρουν από τις βαθυστόχαστες αναλύσεις, που μόνο εσείς κάνετε. Δεν ξέρουν ότι τα μνημόνια καταργούνται με άλλα μνημόνια.

      Οι περί τον Λαφαζάνη ενοχλητικοί έφυγαν. Μα τι ήθελαν κι αυτοί; Πίστευαν στα αλήθεια ότι θα κάνουν αντικαπιταλιστικό αγώνα, ότι θα αμφισβητήσουν το διεθνές κεφάλαιο και τις αγορές; Μα δεν κατανοούσαν το παιχνίδι δημαγωγίας και εξουσίας του αρχηγού και της ηγετικής ομάδας; Έπρεπε άραγε να ειπωθεί ρητά;

      Για ποια αριστερά μπορούν να σας μιλήσει ο δεξιός ή ο κεντρώος ή και ο αριστερός ψηφοφόρος; Η αριστερά δεν είναι οι κοινωνικοί αγώνες για δημοκρατία ούτε και ο από παλιά γνωστός φωτεινός γαλαξίας των ουμανιστικών αξιών, που τα ισοπεδώνετε με την πολιτική σας, με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας – ευτυχώς για λιγότερο από έναν αιώνα. Αριστερά είναι ό,τι εσείς λέτε και κάνετε κάθε φορά!

      Εφαρμόζετε με συνέπεια τα γνωστά τερτίπια της σταλινικής εκδοχής της ιστορίας. Το πρόταγμά σας είναι απλό. Πραγματικότητα δεν είναι αυτό που βιώνουν και αντιλαμβάνονται οι πολίτες αλλά αυτό που εσείς κατασκευάζετε γι’ αυτούς. Γιατί φτιάξατε το «παράλληλο πρόγραμμα», αν όχι για να λειτουργήσει σαν παράλληλο σύμπαν; Όποιος δεν το βλέπει δική του ευθύνη!

      Γιατί να έχει δίκιο η Σακοράφα που μιλάει γι’ …άλλα ζητήματα ισχυριζόμενη ότι… «Είναι μεγάλη η οδύνη του λαού μας, είναι τεράστιο το πολιτικό σοκ που έχετε προκαλέσει. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα από το να αξιοποιείτε αυτή την οδύνη, αυτό το σοκ, προκειμένου να περάσετε όλα όσα δεν μπορούσε να περάσει κανείς άλλος. Ο καιρός όμως είναι μπροστά μας. Η οδύνη θα υποχωρήσει. Τα τραύματα θα επουλωθούν. Ο λαός μας θα ανασυγκροτηθεί. Τότε θα τα πούμε!».

      Έχετε δίκιο εσείς και το κόμμα σας, γιατί η Σακοράφα αλλάζει τη κουβέντα. Γιατί όπως πολύ σωστά ισχυρίζεστε, «η κ. Σακοράφα, καθ’ όλη τη διάρκεια της συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έδωσε ούτε ένα (1) ευρώ συνδρομής στο κόμμα, παρά την καταστατική πρόβλεψη, και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των αρμοδίων. Η κ. Σακοράφα, η οποία αυτοπαρουσιάζεται ως προστάτιδα των αδυνάμων, ουδέποτε εισέφερε ούτε ένα (1) ευρώ στις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος».

     Έχετε δίκιο. Μην αφήνετε κανέναν να αλλάζει την κουβέντα και να την πηγαίνει εκεί που θέλει. Η κουβέντα πρέπει να γίνεται στη δική σας δημαγωγική ατζέντα, που μας απελευθερώνει από τα δεσμά των μνημονίων και όλοι μαζί με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο να ανοίγετε το φωτεινό μέλλον για τη χώρα μας… Η ιστορία θα τιμήσει το εθνικό και λαϊκό έργο σας και θα αρχίσει να το κάνει από τις επόμενες εκλογές!

anthologio.wordpress.com

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.