Προκήρυξη θέσεων για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις νεοελληνικές σπουδές του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου

Στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (Freie Universität Berlin) λειτουργεί ένα διετές Πρόγραμμα Σπουδών, που οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Νεοελληνικές Σπουδές. Η εγγραφή προϋποθέτει προπτυχιακές σπουδές (πτυχίο Βachelor Νεοελληνικών Σπουδών ή ισότιμα διπλώματα), που διασφαλίζουν τις βασικές γνώσεις σε ζητήματα νεοελληνικής γλώσσας, λογοτεχνίας, ιστορίας και πολιτισμού.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα αποσκοπεί στην εμβάθυνση των ερευνητικών δεξιοτήτων και στην εξειδίκευση στον χώρο των Νεοελληνικών Σπουδών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα
νεοελληνικής ιστορίας, της κριτικής της λογοτεχνίας καθώς και της διανοητικής και πολιτισμικής
ιστορίας του Νέου Ελληνισμού, ενώ το ερευνητικό ενδιαφέρον κινείται συστηματικά προς την
κατεύθυνση της συγκριτικής ανάλυσης, της μελέτης της πολιτισμικής κινητικότητας, της αναζήτησης ευρύτερων, υπερεθνικών πλαισίων αναφοράς και ερμηνευτικών σχημάτων. Προτεραιότητα έχουν η εξοικείωση με την ερευνητική μεθοδολογία και η μελέτη των διαπολιτισμικών (μεταφραστικών) σχέσεων.

Η ιστοσελίδα της Έδρας Νεοελληνικών Σπουδών παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για τη διάρθρωση του Προγράμματος Σπουδών καθώς και για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων:
https://www.geisteswissenschaften.fu
berlin.de/we02/studium/ma/ma_neograezistik/ma_neograezistik_el/
https://www.uni-assist.de/en/faqs/

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέσω uni-assist.de/en μέχρι τις 15 Αυγούστου 2024. Η επιλογή των
επιτυχόντων ανακοινώνεται με προσωπικό μήνυμα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου αρχίζουν στις 14 Οκτωβρίου 2024. Περισσότερες πληροφορίες για τις
νεοελληνικές σπουδές στο Freie Universität Berlin: https://doi.org/10.26220/aca.2918

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.