Στην παρούσα ανάρτηση συλλέγονται εφαρμογές iOS, χρήσιμες για κλασικούς φιλολόγους, φοιτητές κλασικής φιλολογίας και γενικά λάτρεις της αρχαιοελληνικής κυρίως αρχαιότητας.

Προτού συμβουλευθείτε τη συλλογή λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

  • Η συλλογή βασίστηκε στις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο κυπριακό app store. Είναι πολύ πιθανόν ότι στα πωλητήρια εφαρμογών άλλων χωρών υπάρχουν πολύ περισσότερες σχετικές εφαρμογές. Όσοι δεν είστε εγγεγραμμένοι στο κυπριακό app store (οι πλείστοι, υποθέτω), λογικά θα παραπέμπεστε στο κατάστημα στο οποίο έχετε εγγραφεί, νοουμένου βέβαια ότι πωλεί τη συγκεκριμένη εφαρμογή.
  • Για να μην καταστεί η ανάρτηση δύσχρηστο σεντόνι, θεώρησα σκόπιμο να μην συμπεριλάβω περιγραφή των εφαρμογών. Στις πλείστες των περιπτώσεων η κατηγορία και το όνομα παρέχουν επαρκείς πληροφορίες. Παρέχεται επίσης πάντοτε ο σύνδεσμος προς το app store, όπου υπάρχουν πλήρεις περιγραφές.
  • Στη συλλογή δεν συμπεριλήφθηκαν παιγνίδια και άλλες παρόμοιες εφαρμογές για παιδιά και νεαρούς ενήλικες. Δεν συμπεριλήφθηκαν επίσης εκλαϊκευτικές εφαρμογές αρχαίας ελληνικής μυθολογίας κ.τ.ό. (πολυάριθμες οι εφαρμογές και των δύο αυτών κατηγοριών). Η συλλογή απευθύνεται κυρίως στους επαγγελματίες.
  • H συλλογή δεν περιλαμβάνει e-books, έστω και αν αυτά πωλούνται ως εφαρμογές στο app store.
  • Οι λατινόθεμες εφαρμογές που περιλαμβάνονται είναι περιορισμένες· καταγράφεται όμως μακράν η σημαντικότερη, η εφαρμογή SPQR.

Αναλυτικότερα στη σελίδα antonispetrides.wordpress.com

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.