fort_0Ας αφήσει επιτέλους ο κ. Φίλης την ιστορία που δεν γνωρίζει και ας ασχοληθεί με την παιδεία
Οι πρόσφατες δηλώσεις του πολυπράγμονα κ. Φίλη με τις οποίες αμφισβητεί τη γενοκτονία των Ποντίων πρέπει πρωτίστως να αποδοκιμασθούν γιατί προσβάλλουν με βάναυσο τρόπο την ιστορία μας. Η γενοκτονία των Ποντίων είναι αναμφισβήτητη και καταγράφεται μέχρι και στα σχολικά εγχειρίδιά μας. Περαιτέρω, οι απόψεις αυτές είναι αναγκαίο να στηλιτευθούν γιατί υποκρύπτουν πρόθεση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, ώστε να περιθωριοποιούνται οι τεράστιες ευθύνες του κ. Φίλη για το χάλι της παιδείας.
Βρισκόμαστε ήδη στον τρίτο μήνα από την έναρξη του σχολικού έτους και τα κενά στα σχολεία παραμένουν. Οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών καλά κρατούν, επιδεινώνοντας το πρόβλημα. Στα πανεπιστήμια οι βίαιες μειοψηφίες εξακολουθούν να κυριαρχούν, αποτελώντας τροχοπέδη για κάθε προοδευτική προσπάθεια. Σε αυτές τις συνθήκες, η αγωνία του κ. Φίλη για την παιδεία περιορίζεται στην πρωτοβουλία έκδοσης αντιδημοκρατικών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και στην προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων για το βόλεμα σε εκπαιδευτικές θέσεις-κλειδιά χειροκροτητών της συγκυβέρνησης.
Ας ασχοληθεί επιτέλους ο κ. Φίλης με την παιδεία μας.
Ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας
Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας
τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.