Σήμερα (Ιούνιος 2020) έρχονται ευχάριστα νέα -που τα περιμέναμε από το 2017- όταν άρχισε ο blogger να αρθρογραφεί έντονα και συνεχώς σε όλες τις εκπαιδευτικές πύλες.

Μέσα από αυτή την αρθρογραφία αίτημα του ήταν η εισαγωγή έστω και λίγων ωρών της διδασκαλίας της μεθοδολογίας του STEM στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 
Σήμερα με χαρά διαβάζουμε στην ιστοσελίδα ESOS.GR ότι «Δημοσιεύθηκεστην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Σ.Ζαχαράκη  που ορίζει τις διαδικασίες εφαρμογής της πιλοτικής δράσης«Εργαστήρια Δεξιοτήτων» στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Ανοίγοντας το ΦΕΚ με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ανάμεσα στους θεματικούς κύκλους που θα διδαχθούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι και η μεθοδολογία STEM. 
Αυτό ήταν αίτημα τριών και πλέον ετών μέσα από επίμονη και αναλυτική αρθρογραφία του Bloggerόπως φαίνεται και στην ανάρτησή του που αναφέρονται μερικά από τα δημοσιευμένα άρθρα του: https://sv1ahh1.blogspot.com/2018/10/blogger.html

Οι ώρες που δόθηκαν από το ωρολόγιο για το STEM είναι ελάχιστες αλλά είναι μία καλή αρχή αφού σε όλο τον κόσμο, προηγμένο και μη, έχει καθιερωθεί η διδασκαλία αυτής της μεθοδολογίας. 
Πολύδωρος Σταυρόπουλος
Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός
MSc STEM in Education
Παιδαγωγικό τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.