Βρισκόμαστε στο Μάϊο του 2017.
Κανείς δεν γνωρίζει το σύστημα με το οποίο θα εισαχθούν οι υποψήφιοι του 2020 καθώς και όλων των μελλοντικών ετών. Οι αλλαγές πλέον δεν είναι από μέρα σε μέρα αλλά από ώρα σε ώρα και από στιγμή σε στιγμή. Η κυρία Φερνογύρου αναζητά το κατάλληλο φροντιστήριο, το οποίο θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις συνεχείς αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος.

-Καλησπέρα σας, Φερνογύρου ονομάζομαι και έχω ραντεβού για ενημέρωση σχετικά με θερινά και χειμερινά μαθήματα προετοιμασίας.
-Καλώς ορίσατε στο «Σίφουνα των αλλαγών»

-Δεν σας κρύβω, ότι μόλις επισκέφτηκα τον «Χαμαιλέοντα της γνώσης» καθώς και το «Τραμπολίνο των εισαγωγικών», οι οποίοι με ενημέρωσαν για τα ευέλικτα προγράμματα προσαρμογής !
-Μα κυρία Φερνογύρου, τι λέτε τώρα ! Ο «Χαμαιλέων της γνώσης» χρειαζόταν μία ολόκληρη εβδομάδα για να εκτυπώσει τις νέες σημειώσεις, όταν άλλαζε το εκπαιδευτικό σύστημα δύο και τρεις φορές την εβδομάδα. Επιπλέον σκεφτείτε, ότι εμείς πρώτοι τυπώνουμε τα ΦΕΚ και την εφημερίδα της κυβερνήσεως, πριν ακόμη από το εθνικό τυπογραφείο ! Όσο για το «Τραμπολίνο των εισαγωγικών» έκανε ψυχοθεραπεία προσαρμογής στους μαθητές, όταν εμείς τους εξοικειώναμε με εικονικές ειδήσεις αναρτημένες σε μαϊμούδες περίπτερα, ότι τάχαμου άλλαξε πάλι το σύστημα !

-Τέλος πάντων πείτε μου τι προσφέρετε παραπάνω από τους ανταγωνιστές σας ;
-Να σας πω ! Όλοι οι εργαζόμενοι συνεργάτες του φροντιστηρίου είναι άνθρωποι των αλλαγών και γνωρίζουν πώς να τις διαχειριστούν ! Καθένας τους έχει αλλάξει πάνω από 5 πολιτικές προτιμήσεις, έχει τουλάχιστον τρία διαζύγια στο ενεργητικό του και από άποψη συντρόφου δεν παραμένει με τον ίδιο πάνω από μία ημέρα !

-Ομολογώ, ότι το φροντιστήριό σας αρχίζει να μου φαίνεται ενδιαφέρον. Φαντάζομαι, ότι δείχνετε τον ανάλογο επαγγελματισμό σε θέματα εχεμύθειας !
-Κυρία Φερνογύρου, ανυπομονούμε να σας προσφέρουμε υπηρεσίες αλλαγής στη ζωή σας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που και οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν συμπεριφερθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα !…

Προηγούμενο άρθροΜάκης Τσίτας: Ο δικός μου ο μπαμπάς(Εκδόσεις Πατάκη)
Επόμενο άρθροΓενεαλογικό έπος: Ηγησίνους
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.