Βρισκόμαστε στο 1941 εν μέσω γερμανικής κατοχής.

Ο τότε υπουργός παιδείας αποφασίζει να επιτρέψει την ελεύθερη εγγραφή στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και στο Μετσόβιο πολυτεχνείο. Το αποτέλεσμα ήταν:
Στη Νομική 8.590 εγγραφές (72% επί του συνόλου των εγγραφών). Ακολούθησε η Ιατρική με 1.860 εγγραφές (15,5%). Το Χημικό με 746, το Μαθηματικό με 173, η Φιλοσοφική με 142, η Θεολογική με 114, το Οδοντιατρικό Σχολείο με 108, το Φυσικό με 60, το Φαρμακευτικό με 40 και τέλος το Φυσιογνωστικό με 7.

Βρισκόμαστε στο 2017 εν μέσω αριστερής διακυβερνήσεως.

Ο υπουργός παιδείας ανακοινώνει την ελεύθερη εισαγωγή στο πανεπιστήμιο και αρχίζει να μελετά αορίστως τρόπους επίτευξης, όπως η πανεπιστημιοποίηση των Τ.Ε.Ι.

Έτσι αρχίζει να κτίζεται ένα ασημένιο σύννεφο με τους ατμούς μιας ασθμαίνουσας κοινωνίας.
Το όραμα έχει ως εξής : Υπάρχει καταρχήν μία Ασημένια πύλη η οποία στο υπέρθυρο γράφει: «Μορφωτικόν Ίδρυμα δια ανεπίδεκτους νέους » Χιλιάδες νέοι κατευθύνονται στην πύλη, ενώ οι γονείς τους σφουγγίζουν τα δάκρυα από συγκίνηση, βλέποντας τα καμάρια τους να εισέρχονται δια της πύλης, στη Νομική, στην Ιατρική και το πολυτεχνείο. Κάποιοι άλλοι γονείς περιμένουν να μπουν πρώτα τα παιδιά τους και μετά εισέρχονται και οι ίδιοι.

Το υπουργείο παιδείας δεν θα πρέπει πλέον να ονομάζεται έτσι, αλλά Hogwarts !
Ο υφυπουργός μαζί με άλλα στελέχη ψάχνουν ξεχασμένα ξόρκια του παρελθόντος και εκείνα τα μαγικά δεσίματα για να πετύχουν το ακατόρθωτο : Πως θα συμπιεστούν στα αμφιθέατρα της Νομικής και της Ιατρικής 50.000 φοιτητές. Το μαγικό υπουργείο των Highlands της φαντασίας και φυσικά ο ίδιος ο Harry Potter έχουν το λόγο μαζί με το μαγικό τους ραβδί !

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.