Φροντιστήριο το “ΤΖΑΜΠΟΝΙΟ”

Βρισκόμαστε στο τέλος Σεπτέμβρη 2014
Ο κύριος Φερνόγυρος απογοητευμένος από τα μικρά ποσοστά εκπτώσεων αποπειράται μια νέα κρούση στο φροντιστήριο “ΤΟ ΤΖΑΜΠΟΝΙΟ”

-Καλησπέρα σας πόσο κάνει η β΄Λυκείου;
-Μα παρακαλώ καθίστε, δεν συστηθήκαμε καν, θα θέλατε να σας προσφέρουμε ένα ηδύποτον, μία σουμάδα, μια τζιτζιμπίρα ;

-Αν είναι τζάμπα, ναι θα ήθελα μία σουμάδα on ice. Παρεμπιπτόντως, Φερνόγυρος ονομάζομαι.
-Κύριε Φερνόγυρε, ήλθε η ώρα να γίνετε Τελόγυρος καθότι σε εμάς θα βρείτε εκπτώσεις ελεύθερης πτώσης !

-Μη μου πείτε αρχική τιμή, υπολογίστε κατευθείαν χωρίς εκείνο το γνωστόν περιττόν απόκομμα χάρτου που τόσο σας βασανίζει και μας το ίδιο!
-Ομιλείτε χαμηλοφώνως παρακαλώ καθότι η εφορία λέγεται ότι ναυλώνει όχι μόνον ιδιωτικά συνεργεία ελεγκτών, αλλά και ντεντέκτιβς οι οποίοι τοποθετούν αυτιά στους τοίχους ! Τέλος πάντων χωρίς αυτό που εννοείτε, θα είναι 150 Ευρώ.

-Πολύ ακριβά, δεν έχετε λάβει υπόψιν όμως, ότι είμαι εκπαιδευτικός έχω πολύτεκνη οικογένεια, ο παππούς πολέμησε στο Αφιόν Καραχισάρ και ο μπατζανάκης μου είναι λογοδοσμένος με την κουνιάδα σας !
-Αν είναι έτσι, μπορούμε να υπολογίσουμε μία περαιτέρω έκπτωση 30% τοις εκατό και να πέσουμε στα 100 Ευρώ.

– Κάποιο λάθος κάνετε, θα πρέπει η έκπτωση να υπολογιστεί επί της αρχικής τιμής, άρα πέφτουμε στα 80 Ευρώ. Επιπλέον, έχω εκπτωτική κάρτα με προνόμιο, που σημαίνει ότι δικαιούμαι περαιτέρω μείωση κατά 40 Ευρώ.
-Όπως νομίζετε κύριε Φερνόγυρε, αυτά τα 40 ευρώ όμως που μένουν, μη τα μειώσετε άλλο!

-Ισχύει ότι αν φέρω δύο παιδιά, θα έχω μείωση 50 Ευρώ στο καθένα;
-Ναι ισχύει !

-Καλώς τότε θα φέρω και τα δύο δίδυμα, στο καθένα υπολογίστε 40 μείον 50 μας κάνει μείον 10 που σημαίνει, ότι εσείς θα μας πληρώνετε 10 Ευρώ για κάθε παιδί !
Σας αφήνω όμως τώρα να μου κόβετε αποδείξεις για να δηλώνετε αυτά σαν έξοδα του φροντιστηρίου ! Άντε λοιπόν ωφελημένος θα βγείτε κύριε διευθυντά, θα δηλώνετε και παραπάνω έξοδα!
-Μα μόνο έξοδα δηλώνω !!


 

Προηγούμενο άρθροΑΠΘ:Θέσπιση Βραβείων Αριστείας
Επόμενο άρθροΤι αλλάζει στις άδειες
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.