Η κυρία Φερνογύρου, επηρεάζεται από άλλες μανάδες που υποστηρίζουν, ότι στο φροντιστήριο που φοιτούν τα παιδιά τους, γνωρίζουν τα θέματα των πανελλαδικών. Αποφασίζει να ανιχνεύσει την αγορά.

-Καλησπέρα σας, Φερνογύρου ονομάζομαι και έχω ραντεβού ενημέρωσης.
-Καλωσορίσατε στο «ΣΑΜΑΝΟ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ»

– Φημολογείται, ότι έχετε τα θέματα των πανελλαδικών, και αναρωτιέμαι πως γίνεται αυτό.

– Να σας πω. Συνεργαζόμαστε με ειδικό μέντιουμ που έρχεται σε επαφή με το πνεύμα των Πανελλαδικών και το οποίο μας αποκαλύπτει τα θέματα! – Για την ακρίβεια, καλούμε το πνεύμα του κάθε μαθήματος, πνεύμα των μαθηματικών, πνεύμα των αρχαίων κ.λ.π. και μας αποκαλύπτει τα θέματα. Πολλές φορές δεν έρχεται το πνεύμα, οπότε καταφεύγουμε στην αστρολογία και στη μαντεία με χαρτιά Ταρρώ!
Για παράδειγμα, όταν πριν μερικά χρόνια ήταν στην επιτροπή φυσικής ο Τρικαλινός και το πνεύμα της φυσικής δεν ερχόταν με τις επικλήσεις, αναγκαστήκαμε να συντάξουμε το γενέθλιο ωροσκόπιο του Τρικαλινού, όμως τότε η διδυμία μεταξύ Αφροδίτης και Ερμή μας αποκάλυψε το θέμα!

– Μα είναι φοβερά αυτά που μαθαίνω για τις πανελλαδικές – ώστε καλείτε τον Βελζεβούλ;
– Ε- όχι και Βελζεβούλ, μια βοήθεια θέλουν τα παιδιά. Όμως προσοχή! μετά από όσα σας αποκάλυψα, δεν πρέπει να βγάλετε μιλιά κυρία Φερνογύρου , γιατί αυτά τα μυστικά δεν πρέπει να διαρρεύσουν!

– Θα είμαι τάφος
– Αν τολμήσετε να αποκαλύψετε, ο μάγος του φροντιστηρίου θα σας καταραστεί!

-Όχι – όχι
– Θα καταραστεί το γιο σας τον Ριρή, να περάσει στις ιχθυοκαλλιέργειες Μεσολογγίου!

-Σας παρακαλώ, μη μου το κάνετε αυτό!
-Θα καταραστεί το γιο σας όχι μόνο να περάσει ιχθυοκαλλιέργειες, αλλά να μείνει αιώνιος φοιτητής ιχθυοκομίας, να μη πε-ράσει ποτέ τα εργαστήρια γαριδοτροφίας!

-Αχ μη μου το κάνετε αυτό!
-Θα καταραστεί το γιο σας μπαρμπούνι να πιάνει και γοβιός να γίνεται, λιθρίνι να ψαρεύει και σάλπα να γίνεται!

-Φρίκη – μη μου το κάνετε αυτό!
-Θα καταραστεί το γιο σας να μη τον πλησιάζουν οι γυναίκες γιατί θα βρωμάει μπακαλιαρίλα και η μόνη γυναίκα που θα του δώσει σημασία να είναι σαν κουτσομούρα!

– Όχι άλλο θα κρατήσω το στόμα μου κλειστό.
– Θα καταραστεί το γιο σας όχι μόνο να περάσει ιχθυοκομία Μεσολογγίου, αλλά και όταν παντρευτεί η καβουρίνα του να βγαίνει βόλτα με το σπάρο στη Ραφήνα! Θα καταραστεί ακόμη τα παιδιά του σαν τα καβουράκια να κλαίνε στου γιαλού τα βοτσαλάκια!

– Σας ορκίζομαι, να μη ξαναφάω μαλάκιο αν ανοίξω το στόμα μου να πω κάποια λέξη σχετική με τα μαλάκια!
-Κυρία Φερνογύρου, τα μυστικά του φροντιστηρίου μας στη διάθεση του Ριρή, εφόσον δώσετε τον όρκο σιωπής που ζητούμε από τους συνεργαζόμενους γονείς.

-Σας αποκαλύπτω κύριε διευθυντά, ότι όχι μόνον θα διατηρήσω το στόμα ερμητικώς κλειστό αλλά και τα «μάτια ερμητικά κλειστά» και ως η πρωταγωνίστρια της ομώνυμης ταινίας, είμαι διατεθειμένη να υποστώ την οποιαδήποτε ανάλογη διαδικασία όπως στην ταινία, προκειμένου ο Ριρής μου να εισαχθεί σε τμήμα υψηλότερο της ιχθυοκομίας !


Αρθρογραφία:Η ελαφρια πλευρά της ζωής

 

Προηγούμενο άρθρο«Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία»;
Επόμενο άρθροOμιλία του Νίκου Φίλη, Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2016
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.