Βρισκόμαστε στο Δημόσιο σχολείο, ενημερώνει ο καθηγητής κύριος Double face :

– Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείτε το μαθητή από τώρα με φροντιστήρια και να τον κουράζετε άδικα !
Βρισκόμαστε στο τηλέφωνο του κυρίου Double face :
– Θα πρέπει να κάνουμε από τώρα προετοιμασία για επόμενη τάξη , καλά κάνατε και με πήρατε τηλέφωνο, γιατί εγώ ήθελα να σας το πω αλλά ίσως να το παρεξηγούσατε !

Βρισκόμαστε στο φροντιστήριο, στην ενημέρωση γονέων από τον μαθηματικό κύριο Bipolar :
– Τα ιδιαίτερα μαθήματα δεν πετυχαίνουν, γιατί εκφυλίζονται σε λυσάρια του σχολείου και επιπλέον αδυνατούν στο ότι δεν αξιολογούν σωστά το μαθητή λόγω της έλλειψης διαγωνισμάτων !

Βρισκόμαστε στο τηλέφωνο του κυρίου Βipolar :
– Μα φυσικά και θα πρέπει να κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα γιατί στο φροντιστήριο γίνεται μαζική δουλειά και δεν δίνουν προσοχή στις ιδιαίτερες ανάγκες του γιού σας !
Βρισκόμαστε στην περίοδο εγγραφών στο φροντιστήριο του κυρίου Don’t know who I am :
– Μα καταντά γελοίο να κάνει στα ιδιαίτερα μαθήματα ένας φιλόλογος όλα τα φιλολογικά της κόρης σας που είναι στη θεωρητική κατεύθυνση !
Βρισκόμαστε στην περίοδο εγγραφών στο τηλέφωνο του κυρίου Don’t know who I am :
– Μα φυσικά και θα πρέπει ένας φιλόλογος να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο των μαθημάτων της κόρης σας !


Αρθρογραφία:Η ελαφριά πλευρά της ζωής

Προηγούμενο άρθροΗ Βουλή του 1974 και του 2015
Επόμενο άρθροΜείωση φοιτητών και προσωπικού στα ΤΕΙ
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.