exams4Αντιρρήσεις εξέφρασαν και βουλευτές της αντιπολίτευσης για την κατάργηση της λογοτεχνίας στα τρία επιστημονικά πεδία και τη διατήρηση της στα δυο.

Η κα. Μαρία Ρεπούση δήλωσε για το θέμα πως “η λογοτεχνία είναι ένα μάθημα που δίνει μια έμφαση στον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της παιδείας μας. Η κατάργησή της στα τρία από τα πέντε επιστημονικά πεδία ενδυναμώνει τον τεχνοκρατικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Δηλαδή, συμφωνούμε με την ένσταση που κάνει η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων. Η λογοτεχνία είναι ένα πολύ σημαντικό μάθημα για όλα τα παιδιά και όχι μόνο γι’ αυτά που κατευθύνονται σε ανθρωπιστικές ή παιδαγωγικές επιστήμες και άρα ξαναδείτε το.

Αντίθετος εμφανίστηκε και ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τάσος Κουράκης τονίζοντας πως “αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαροί σχεδιασμοί, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, δεν το καταλαβαίνετε αυτό το πράγμα; Με συγχωρείτε για την αγοραία έκφραση, αλλά «στο πόδι» βγάζετε και τη λογοτεχνία. Γιατί να βγάλετε τη λογοτεχνία όταν αυτή τη στιγμή θέλουμε τις τέχνες και τον πολιτισμό να έχουν ένα αυξημένο βάρος για να αντισταθμίσουν την επέλαση του τεχνολογικού πολιτισμού; Ο τεχνολογικός πολιτισμός βεβαίως και δεν είναι κακός, πρέπει όμως να υπάρχει μια ισορροπία και να ισορροπούμε εντός ορισμένων αρχών.”

“Για το θέμα της αφαίρεσης της Λογοτεχνίας από τις Πανελλαδικές βλέπουμε θετικά τα όσα είπαν σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων οι Βουλευτές Τάσος Κουράκης και Μαρία Ρεπούση,” ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, κατά τη συζήτηση επί της σχετικής τροπολογίας.

Πηγή:ΟΕΦΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.