apotelesmata exetasewnΌσο πλησιάζει η ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων τόσο μεγαλώνει η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που περιμένουν να δουν την σχολή στην οποία θα περάσουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, η μεγαλύτερη άνοδος, περίπου 700-800 μορίων, εκτιμάται ότι θα σημειωθεί στις πολυτεχνικές και φυσικομαθηματικές σχολές, ενώ στα ύψη εκτινάσσονται οι ιατρικές.

Στην Ιατρική Αθηνών, π.χ., αναμένεται να απαιτηθούν περί τα 19.260 μόρια για την εισαγωγή, όταν πέρυσι, πρώτη φορά από το 2002, η βάση είχε πέσει στα 18.916 μόρια. Μικρότερη εκτιμάται ότι θα είναι η άνοδος των βάσεων εισαγωγής στις νομικές και φιλολογικές σχολές, καθώς και στις οικονομικές σχολές. Στον αντίποδα, πτώση των βάσεων αναμένεται να σημειωθεί σε αρκετές μεσαίες και χαμηλόβαθμες σχολές πανεπιστημίων, ενώ «βουτιά» θα κάνουν τα περισσότερα τμήματα ΤΕΙ, όπου, στα πλέον χαμηλόβαθμα, π.χ. Τουριστικών Επαγγελμάτων, αναμένεται να υπάρξουν και κενές θέσεις.

1ο επιστημονικό πεδίο (ανθρωπιστικές, νομικές,κοινωνικές επιστήμες)

Αναμένεται μικρή αύξηση των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές του πεδίου και σημαντική πτώση στις μεσαίες και χαμηλόβαθμες. Η βάση στη Νομική Αθήνας, για παράδειγμα, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 18.650 μόρια (+79 μόρια σε σχέση με πέρυσι), ενώ η βάση στην τελευταία Νομική της Κομοτηνής στα 18.110 μόρια (+110 μόρια). Στο τμήμα Ψυχολογίας Αθήνας, η βάση αναμένεται να ανέβει κατά 170 μόρια και να διαμορφωθεί στα 17.964 μόρια, ενώ στο τελευταίο τμήμα Ψυχολογίας στο Ρέθυμνο η αύξηση εκτιμάται ότι θα είναι οριακή (+44 μόρια με βάση στα 17.350 μόρια).

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Πηγή: ΟΕΦΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.