Επιστημονικό Σεμινάριο
Η ενσωμάτωση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς ζούμε και εργαζόμαστε στην Κοινωνία της Δημιουργικότητας, γίνεται με γοργούς ρυθμούς μεταβάλλοντας το παλαιό διδακτικό μοντέλο. Με τη χρήση των Νέων Μέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία επιχειρείται η αναζήτηση και εξεύρεση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας που να είναι κοντά στα ενδιαφέροντα και τα βιώματα των μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί, προσπαθώντας να κινητοποιήσουν τους μαθητές θα πρέπει να προσεγγίσουν τις νέες μορφές γνώσης, να πραγματεύονται τις νέες μορφές της και να ενσωματώνουν την τεχνολογία σε καινοτόμα μαθησιακά περιβάλλοντα. Τέτοια τυπικά και άτυπα περιβάλλοντα μάθησης μπορεί να συνδυάσει η μικτή μάθηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αξιοποίηση του μοντέλου της αντεστραμμένης διδασκαλίας (Flipped classroom).


Πρόκειται για μια προσέγγιση μικτής ή υβριδικής μάθησης, κατά την οποία γίνεται ένας συνδυασμός παραδοσιακής διδασκαλίας και εκπαιδευτικών δράσεων από απόσταση με την αξιοποίηση του διαδικτύου. Σε αυτό το μοντέλο οι μαθητές έχουν την δυνατότητα αλληλεπίδρασης τόσο με τον εκπαιδευτικό και με τους συμμαθητές τους όσο και με online εκπαιδευτικό υλικό. Γενικά, η αντεστραμμένη διδασκαλία υποστηρίζει ευέλικτα μαθησιακά περιβάλλοντα στα οποία οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν πότε, που, τι και πώς θα μελετήσουν και θα μάθουν.

Σκοπός Επιμόρφωσης
Στο πλαίσιο αξιοποίησης των Νέων Μέσων η συγκεκριμένη επιμόρφωση επιδιώκει την εξοικείωση των εκπαιδευομένων με την μεθοδολογική προσέγγιση της Ανεστραμμένης διδασκαλίας και τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό ηλεκτρονικού μαθήματος με παιδαγωγικά κριτήρια. Ειδικότερα γίνεται αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος για την δημιουργία βιντεομαθημάτων και δίνονται χρήσιμες συμβουλές και τεχνικές.

Μαθησιακοί Στόχοι
Το επιστημονικό σεμινάριο έχει ως στόχο:

1. Την εξοικείωση με την εκπαιδευτική μέθοδο της ανεστραμμένης τάξης (Flipped Classroom).
2. Να κατανοήσουν τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό ηλεκτρονικών μαθημάτων.
3. Να μάθουν πως μπορούν να δημιουργούν βιντεομαθήματα στο πλαίσιο της ανεστραμμένης τάξης.

Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που αναζητούν καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας που να είναι κοντά στα ενδιαφέροντα και τα βιώματα των μαθητών και προσεγγίσουν τις νέες μορφές γνώσης με την ενσωμάτωση της τεχνολογία σε καινοτόμα μαθησιακά περιβάλλοντα.

Εισηγητής

Γιάννης Σουδίας

 

 

Γιατί να το παρακολουθήσω

Γιατί πολύ απλά ξέρουμε τις ανάγκες σου και πληρούμε ποιοτικές προδιαγραφές!

Πάνω από 10 χρόνια ασχολούμαστε με την δια βιου εκπαιδευση, έχοντας επιμορφώσει σε 16 πόλεις της Ελλάδας σχεδόν 45.000 συμμετέχοντες μέσω ενός δικτύου 50 καταξιωμένων ακαδημαϊκών και επιστημόνων.

Γιατί το Κέντρο Δια Βιου Μάθησης της Employ και η Employ είναι πιστοποιημένος φορέας από το Υπουργείο Παιδείας και ένας φορέας με το ισχυρότερο brand στα πεδία της Δια Βιου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τεράστιο δίκτυο συνεργατών ανα την Ελλάδα. Αυτό συνεπάγεται μια επιμόρφωση από έναν αναγνωρίσιμο φορέα και όχι συμμετοχή σε ένα από τα δεκάδες σεμινάρια που γίνονται από άγνωστους ιδιώτες και μη εξειδικευμένους φορείς.

Γιατί οι εισηγητές μας είναι καταρτισμένοι, εξειδικευμένοι και επιλέγονται με ποιοτικά κριτήρια. Καθηγητές Πανεπιστήμιων, κάτοχοι διδακτορικών, έμπειροι και ανεγνωρισμένοι επιστήμονες με επώνυμα στοιχεία και αναλυτικά cv. Έτσι διασφαλίζετε πως δεν θα σας επιμορφώσει κάποιος εισηγητής αγνώστου ταυτότητας και ποιότητας.

Ας αφήσουμε λοιπόν κάποιες εικόνες προηγούμενων δραστηριοτήτων μας να μιλήσουν από μόνες τους

  • Ημερομηνία Διεξαγωγής

    30/03/2019

  • Ώρα Προσέλευσης

    10.00-10.30

  • Ώρες Διεξαγωγής

    10.30-15.30

  • Δυνητικοί Συμμετέχοντες

    Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, Παιδαγωγοί, Φοιτητές

 

Σεμινάρια

 

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.