Σ. Φ. Ναυπακτίας: Ημερίδα για τη διδασκαλία της Ιστορίας

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ναυπακτίας σας προκαλεί σε ημερίδα που διοργανώνει το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 στο αμφιθέατρο του 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου με θέμα τη διδασκαλία της Ιστορίας.
Θεωρητικό Μέρος

Πρόγραμμα της ημερίδας

1. Βασιλική Σακκά, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ02 (phd Ιστορία και Εκπαίδευση Ενηλίκων): Σχολείο και Ιστορία: Νέα Προγράμματα σπουδών, διδακτικές προσεγγίσεις, θεματικοί φάκελοι και δημόσια ιστορία. Η ανάγκη για μια φρέσκια ματιά στο αντικείμενο (30 ́)
2. Ευαγγελία Κουνέλη, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ70 (phd διδακτική της ιστορίας και νέες τεχνολογίες): Μάθηση με νόημα- Αποτελεσματική μάθηση: Πώς φτιάχνουμε ένα εκπαιδευτικό σενάριο για τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας (30 ́)
3. Ιωάννα Δεκατρή, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Γ ́Αθήνας (Μ.Α.
Διδακτική της Ιστορίας): Οι επέτειοι ιστορικής μνήμης μέσα από το μάθημα της Ιστορίας: Εναλλακτικές μεθοδολογικές αρχές και προσεγγίσεις (20 ́)
Βιωματικά Εργαστήρια (Διάρκεια: 90 ́)
1. Παναγιώτης Πυρπυρής, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ02 (phd Ιστορία της Εκπαίδευςης): “Η δράση των γυναικών το 1821: τα αθέατα υποκείμενα τησ ιστορίας, μέσα από πολυτροπικά κείμενα”
2. Ευαγγελία Κουνέλη, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ70 & Ιωάννα Δεκατρή. Υπ. Π.Θ.: «Στα βάθη του καθημερινού»: Προσεγγίζοντας την Κοινωνία της περιόδου του 1940-1944 στη διδακτική πράξη
Προσέλευση – Εγγραφές: 10:00


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.