Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι Κοινωφελής Επιχείρηση δήμου Ηρακλείου ΔΗΚΕΗ, οργανώνει σε συνεργασία με τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού και το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης Αγ. Αικατερίνης “Σιναϊτών”, εικαστική έκθεση των ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Κ.Δ.Α.Π. δήμου Ηρακλείου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως 22 Δεκεμβρίου 2016.

Η έκθεση αποτελείται από τις παρακάτω ενότητες
·«Με τα Φτερά της Χριστιανικής Τέχνης» Ενότητα εμπνευσμένη από φτερουγίσματα Αγγέλων, αφορμές παρμένες από την θρησκευτική εικονογραφία εικόνων του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης Αγ. Αικατερίνης Σιναϊτών.

·«Τα πρόσωπα ενός Αγγέλου» Ενότητα βασισμένη στην νέα μόνιμη έκθεση εικόνων, που στεγάζεται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και αφορά έκθεση Μεταβυζαντινών Εικόνων 15ου 20ου αι. από τον ευρύτερο ορθόδοξο κόσμο, με τίτλο «Θεότητα (Α) Συνέχεια».

·«Ένα θαύμα καταμεσής του πελάγους..» Αφορμή ένα πλοιάριο εποχής, παρμένο από ένα “θαύμα” μιας εικόνας του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης Αγ. Αικατερίνης Σιναϊτών, (Άγγελου Ακοτάντου 15ου αι.)

·Εικαστικές αναφορές στο έργο του Δ. Θεοτοκόπουλου. Επιπρόσθετα εκτίθεται θεματική ενότητα αναφορικά με το έτος Δ. Θεοτοκόπουλου.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στα πλαίσια της έκθεσης κάθε Πέμπτη από 10.00 έως 11.30 θα πραγματοποιείται ανοικτό εργαστήριο εικαστικής προσέγγισης και δημιουργίας από την εικαστικό-εκπαιδεύτρια ΚΔΑΠ δήμου Ηρακλείου κ. Χρύσα Βαθιανάκη το οποίο θα παρέχεται δωρεάν.
Το εργαστήρι περιλαμβάνει
Παρατήρηση των ιδιαιτεροτήτων και διαφορών των θρησκευτικών εικόνων με σύγχρονα έργα.
Επιλογές ιδιαίτερων στοιχείων εικόνων και εικαστική προσέγγιση.
Εργαστήρι ζωγραφικής
Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα- 6983079996
8997669569 κατά τις ώρες 10.00-12.00 τα πρωινά.

Παρακαλούμε ενημερώστε τα σχολεία και νηπιαγωγεία του νομού Ηρακλείου προκειμένου να επισκεφθούν την έκθεση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.