Το ΣΧΗΜΑ 7 προτείνει για τη σεζόν 2016-2017 σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ,το έργο του Μike Kenny “το παιδί με τη βαλίτσα” σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου.
“Το παιδί με την βαλίτσα”
Η μικρή Ναζλί ζει σε μια χώρα της Μέσης Ανατολής. Ξεσπά πόλεμος και η οικογένειά της αναγκάζεται να φύγει για να σωθεί. Ωστόσο τα χρήματα δεν αρκούν για να ταξιδέψουν όλοι και οι γονείς της την στέλνουν μόνη της στον αδερφό της στο Λονδίνο. Η Ναζλί φαντάζεται ότι είναι ο Σεβάχ ο Θαλασσινός και διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες, με μόνη της συντροφιά την Κρίσια – ένα κορίτσι που έχει κι αυτό τον ίδιο προορισμό. Στη βαλίτσα έχει τις ιστορίες που της έλεγε ο πατέρας της.
Ο πολυβραβευμένος βρετανός θεατρικός συγγραφέας αγγίζει ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα,αυτό της αναγκαστικής μετανάστευσης.Η πραγματικότητα μπλέκεται με το παραμύθι και οδηγεί τους ήρωες μέσα απο εικόνες που δημιουργουν με τα σώματα τους να ταξιδεψουν και να μπλεχτούν σε περιπέτειες.Η παράσταση μέσα απο λιτά, αλλά ευρηματικά και σημαντικά για την εξέλιξη της ιστορίας, σκηνικά δίνει την ευκαιρία και χαρά στα παιδιά να διευρύνουν την φαντασία τους και να σκεφτούν..Η αλήθεια ειπωμένη χωρίς υπερβολές ,με χιούμορ και χωρίς διδακτισμό.Η εξαιρετική μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου, που ασχολείται εδώ και χρόνια με το παιδικό θέατρο. έρχεται να αναδείξει το υπέροχο κείμενο.Η παράσταση είναι εμπλουτισμένη με βιντεοπροβολές που κάνουν τα παιδιά να παρακολουθήσουν με ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον την ιστορία.
Ηθοποιοί: Ροδούλα Κρανιωτάκη,Μάνος Ζειμπέκης,Σοφία Δερμιτζάκη,Ελένη Γιαλαμά.
Σκηνοθεσία- Γενική επιμέλεια :Κώνσταντίνος Μεταξάκης.
Επεξεργασία video :Άγγελος Αρβανίτης

Διάρκεια παράστασης :80′
Το θέμα που επιλέξαμε να παρουσιάσουμε φέτος,αυτό της αναγκαστικής μετανάστευσης, είναι πολύ σημάντικο και επίκαιρο.Θεωρούμε οτι οι εκπαιδευτικοί θέλουν να γνωρίζουν τί ακριβώς παράσταση θα παρακολουθήσουν τα παιδιά και να κρίνουν την ποιότητα της και τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του κάθε έργου ,γι αυτό και θα θέλαμε με χαρά να σας προσκαλέσουμε στην παράσταση που θα γίνει αποκλειστικά για εσας τους εκπαιδευτικούς το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στον θεατρικό σταθμό Ηρακλείου.Η παράσταση έχει σκοπό να ταξιδέψει στα σχολεία και να παρουσιαστεί στις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων είτε στον θεατρικό σταθμό κάποια συγκεκριμένα πρωινά όπως κάθε χρόνο.Oι διαθέσιμες προς το παρόν ημερομηνίες για τον θεατρικό σταθμό είναι 30 Νοεμβρίου,23,23 Ιανουαρίου,8,9 ,23,24 Φεβρουαρίου .Στον χώρο του σχολείου επιλεγεται η ημερομηνία απο το εκάστοτε σχολείο.Η τιμή εισητηρίου για κάθε παιδί είναι 5 ευρώ.Αξίζει να σημειώσουμε οτι όλοι οι συντελεστές της ομάδας είναι επαγγελματίες και κάνουν ο,τι καλύτερο μπορούν ωστε να ψυχαγωγήσουν με τον πιο σωστό τρόπο τους μαθήτες μέσα απο την δημιουργική φαντασία και τον αυτοσχεδιασμό.
Σας ευχαριστούμε που όπως κάθε χρόνο μας στηρίζετε και μας τιμάτε με την παρουσία σας και ευχόμαστε κάθε χρόνο στην παράσταση για τους εκπαιδευτικούς να ακολουθούν όλο και περισσότεροι.Θα υπάρξει τηλεφωνικη επικοινωνία για υπενθυμιση της ημερομηνίας της παράστασης.Για πληροφορίες, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 6976331107(Ράνια Κατζηλάκη).

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.