kuklos mathisisΕγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στην εκπαίδευση σας καλωσορίζουμε στα εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης. Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών μέσω παρακολούθησης επιμορφωτικών μαθημάτων τα οποία καλύπτουν τις διδακτικές ανάγκες με συμβουλές, με λύσεις, με νέες προτάσεις, με συνεχώς καινούριο εκπαιδευτικό και διδακτικό υλικό.

Το μάθημα της Έκθεσης και η παραγωγή λόγου αποτελεί συχνάπροβληματικό πεδίο για τον μαθητή αλλά και για τον εκπαιδευτικό. Ομαθητής συνθέτει διαφορετικά ηλικιακά χαρακτηριστικά, διαφορετικόεπίπεδο γλωσσικής και επικοινωνιακής ικανότητας καθώς καιδιαφορετική πρακτική και κοινωνική εμπειρία. Ο εκπαιδευτικός βάσειαυτών των ιδιαιτεροτήτων πρέπει να προσδιορίσει τα ενδεικτικάδιδακτικά υλικά και την ενδεικτική σειρά με την οποία θα ενταχθούνστην ενότητα διδακτικών δραστηριοτήτων.
Επιπλέον ο χαρακτήρας της αξιολόγησης του μαθήματος τηςΝεοελληνικής Γλώσσας αποτελεί συχνά αμφιλεγόμενο σημείο. Πρόκειταιγια μια διαδικασία ανεξάρτητη απο τη διδασκαλία που χρονικάεπακολουθεί ή αποβαίνει μια συνεχής, συμμετοχική και δυναμικήδιαδικασία που επαναλαμβάνεται στην προοπτική της βελτίωσης και όχιαπλώς της βαθμολόγησης;

Η επιμορφωτική ημερίδα αναπαράγει γόνιμα τους προβληματισμούς αυτούς  καλύπτοντας σφαιρικά κάθε διδακτική ανάγκη, ώστε

 • να αναδειχθεί το μάθημα της Έκθεσης ως μέσο ανάπτυξης διαδράσεων που δίνουν τις κατάλληλες  μαθησιακές ευκαιρίες σταδιακής ανάπτυξης γλωσσικών μηχανισμών και λειτουργιών,
 • να προβληθεί η δουλειά του εκπαιδευτικού στο χώρο εργασίας του και
 • να κατακτηθεί η εμπιστοσύνη γονέων και μαθητών.

Αρχικές θεματικές σεμιναρίου :

 1. Αρχική – διαγνωστική αξιολόγηση (diagnostic). Ερωτήσεις διδακτικής πολλαπλών επιλογών από τη δεξαμενή και του ΑΣΕΠ.
 2. Τα κριτήρια αξιολόγησης μέσα από τα curricula (αναλυτικά προγράμματα σπουδών) και τις οδηγίες διόρθωσης.
 3. Ο εκπαιδευτικός ως ψυχοθεραπευτής, το παράδειγμα του μαθήματος της έκθεσης.
 4. Ένα παράδειγμα μεταγνώσης σε κριτήριο αξιολόγησης της έκθεσης στηριζόμενο στην γνωσιακή- συμπεριφοριστική θεωρία (μαθαίνω πώς να μαθαίνω ).
 5. Ο διαδραστικός πίνακας και το μάθημα της έκθεσης μέσα από πρακτικά παραδείγματα.
 6. Τα συστήματα αξιολόγησης στη γλώσσα στην Αγγλία, ΗΠΑ, Γαλλία , Γερμανία και Ιαπωνία.
 7. Σύγκριση με την ελληνική πραγματικότητα.
 8. Τελική – συνολική αξιολόγηση (summative), συμπεράσματα.
 9. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση- διατύπωση αποριών.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή :

Ο Δρ. Σταμάτης Γ. Κιούσης σπούδασε Φιλολογία, Ψυχολογία και Παιδαγωγικά και μετά από μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα. Δίδαξε σε διάφορα πανεπιστημιακά τμήματα με κύριο γνωστικό αντικείμενο τα Παιδαγωγικά και τη σύγχρονη επίσημη Εκπαιδευτική Πολιτική και συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας. Εργάστηκε και εργάζεται ως ιδιωτικός εκπαιδευτικός σε πανεπιστημιακά φροντιστήρια διδάσκοντας την ενότητα των Ψυχοπαιδαγωγικών και τη Διδακτική της γλώσσας σε καθηγητές υποψηφίους για τον ΑΣΕΠ ή για κατατακτήριες, σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή άρθρων και μελετών που αφορούν την εκπαίδευση όπως για παράδειγμα η τρίτομη μελέτη Συγκριτικής Παιδαγωγικής που αφορά τη συνεξέταση εκπαιδευτικών συστημάτων ευρωπαϊκών χωρών ή τον Εκπαιδευτικό ως Ψυχοθεραπευτή .

Διευκρινίσεις-Κόστος Συμμετοχής

Η παρουσίαση θα είναι εμπλουτισμένη με παραστατικό υλικό εμπέδωσης με τη μορφή διάδρασης και υλικό εξάσκησης.

Ως Πιστοποιημένο ΚΔΒΜ από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το εκπαιδευτήριο παρέχει αντίστοιχη βεβαίωση παρακολούθησης η οποία θα εμπλουτίσει το βιογραφικό σας.

Μέσω της συμμετοχής στα εργαστήρια επιμόρφωσης συγκροτείται ένα εκπαιδευτικό δίκτυο πολυδιάστατης συνεργασίας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα των εκπαιδευτηρίων Κύκλος Μάθησης, Σαρανταπόρου 32, Περιστέρι, την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 στις 11 π.μ. και θα έχει διάρκεια τέσσερις ώρες. Το κόστος συμμετοχής είναι σαράντα (40,00) ευρώ, για ανέργους και φοιτητές τριάντα (30,00) ευρώ.

Για επιβεβαίωση κράτησης θέσεων, παρακαλούμε καταθέστε το παραπάνω ποσό(40 ευρώ, ή 30 για άνεργους και φοιτητές), στον παρακάτω λογαριασμό:

Τράπεζα Πειραιώς
ΙΒΑΝ: GR76 0172 0890 0050 8907 9686 521
Αρ. Λογαριασμού: 5089-079686-521
Όψεως Εταιριών-Εκπαιδευτήρια Περιστερίου Ι.Κ.Ε.
Για ολοκλήρωση της κράτησης πρέπει, απαραίτητα, να αποστείλετε αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης στο:
[email protected]

Για οποιαδήποτε πληροφορία:
210-5758379

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.