10511583_10204827555228437_473699112298940335_oΒρισκόμαστε στο Σεπτέμβρη του 2014
Ο γονέας κύριος Φερνόγυρος επισκέπτεται τον υπεύθυνο του φροντιστηρίου «ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΑΒΑΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΤΕ»

-Καλησπέρα σας – ο κύριος Φερνόγυρος ;

-Ο ίδιος αλλά πριν καθίσω πείτε μου τιμή !

-Τζάμπα, δωρεάν!

-Μα αν είναι έτσι να το συζητήσουμε!

-Κύριε Φερνόγυρε, για εμάς η διδασκαλία είναι λειτούργημα, είναι εθελοντισμός, είναι προσφορά στο συνάνθρωπο, είναι προστασία του πλανήτη, είναι πανανθρώπινο μήνυμα, είναι φροντιστές χωρίς σύνορα, είναι άγγελοι του φωτός, είναι……

– Συγχαρητήρια κύριε «Δωρεάν δότε» άλλωστε αυτές τις αρετές είναι που ζητούσα από το φροντιστήριο που θα γράψω την κόρη μου και ποσώς με ενδιαφέρει το χρήμα. Όμως πείτε μου πως το καταφέρατε και συντηρείτε την επιχείρησή σας χωρίς έσοδα;

-Να σας πω. Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας αναγνωρίζοντας την εθελοντική δράση των «καθηγητών στο τζάμπα» , ασκούν πίεση στις επιτροπές θεμάτων, οι οποίες με τη σειρά τους μας στέλνουν τα θέματα μερικές ώρες πριν την πανελλαδική εξέταση!

– Όμως αυτό δεν σας προσφέρει χρήματα…. Αλλά συνεχίστε παρακαλώ.

-Κατά δεύτερο λόγο, έχουμε έσοδα από τους ναούς που είναι αφιερωμένοι στον άγιο Φανούριο στον οποίο καταφεύγουν οι πιστοί γονείς και μαθητές για να τους αποκαλύψει τα θέματα.

-Μα εμπλέκεστε και με τις μητροπόλεις;

-Σε κάθε ναό αφιερωμένο στον άγιο Φανούριο έχουμε ποσοστά επι του παγκαρίου.

-Και φτάνουν αυτά τα έσοδα για να προσφέρετε δωρεάν φοίτηση;

-Ε λοιπόν κύριε Φερνόγυρε σας αποκαλύπτω κι άλλη μία πρωτοτυπία του φροντιστηρίου μας. Οι καθηγητές μας δεν πληρώνονται αλλά μας πληρώνουν !!!

-Θα τρελαθώ με αυτά που μου λέτε !!!

-Όπως σας το λέω λοιπόν, οι καθηγητές μας αποκτούν δεύτερο πτυχίο, ασκούμενοι σε εμάς ενώ τα πανεπιστήμια που μας υποστηρίζουν για την εθελοντική μας δράση, τους «σπρώχνουν» λίγο τα πτυχία. Έτσι μας πληρώνουν οι καθηγητές για την «εξυπηρέτηση» που τους παρέχουμε. Με τον τρόπο αυτό κλείνει ο κύκλος φροντιστήριο – πανεπιστήμιο – άγιος Φανούριος – καθηγητές – γονέας και όλοι είναι ικανοποιημένοι !!!

-Κύριε «Δωρεάν δότε» είναι τιμή μου που θα γράψω την κόρη μου στο εκπληκτικό σας φροντιστήριο. Όμως δεν σας ρώτησα, μήπως πρέπει να πληρώσω εγγραφή;

-Ναι υπάρχει μία μικρή εγγραφή 40 Ευρώ.
-Α! εδώ θα τα χαλάσουμε ! Αφήστε με να το σκεφτώ !!!

Προηγούμενο άρθροΣτο 3,84% το ποσοστό των μαθητών που δεν συνέχισαν στην Α Λυκείου
Επόμενο άρθροΣύζυγος και γονιός γίνεται οποιοσδήποτε… ΚΑΛΟΣ σύζυγος και γονιός όμως… ΜΟΝΟ ο ψυχικά υγιής και άξιος!
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.