seminarioΔιάρκεια: 12 διδακτικές ώρες
Εισηγήτρια εργαστηριακών μαθημάτων: Αλίκη Συμεωνάκη, φιλόλογος (διδακτορική διατριβή στη δημιουργική γραφή ποιητικού κειμένου)
Αναλυτικά: Οι τέσσερις συναντήσεις του εργαστηρίου επιμερίζονται σε ένα εισαγωγικό μάθημα και στις τρεις ακόλουθες ενότητες:
α) κατανόηση δομικών στοιχείων και υιοθέτηση τεχνικών του ποιητικού λόγου,
β) προσαρμογή σε κλειστές φόρμες και ήχους και
γ) ανάπτυξη περιεχομένου σε ποιητικό λόγο.
Στο εργαστήριο παρουσιάζονται τα μορφολογικά, δομικά και γλωσσικά εργαλεία και οι τεχνικές της δημιουργικής γραφής που οδηγούν στη δημιουργία ποιητικού κειμένου, μέσα από εργαστηριακά παραδείγματα, ασκήσεις και εμπειρική προσέγγιση. Το εργαστήριο ταξιδεύει στις παραδοσιακές κλειστές φόρμες και καταλήγει στον ελεύθερο στίχο. Η άσκηση μέσα και έξω από το εργαστήριο οπλίζει τους συμμετέχοντες με το βίωμα της ποίησης, προσφέρει υποδομή στη διαδικασία της δημιουργίας και ενθαρρύνει την ανάδειξη του προσωπικού ποιητικού στίγματος. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με δόκιμα ποιητικά κείμενα, στα οποία ανιχνεύονται στοιχεία που τα καθιστούν έργα της τέχνης.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την τέχνη και την τεχνική της ποίησης.

Στο site του ΟΞΥΓΟΝΟΥ www.oxygono-metaixmio.gr μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλες τις δραστηριότητές μας στο ημερολόγιο εκδηλώσεων, αλλά και να διαβάσετε τα νέα μας. Το ΟΞΥΓΟΝΟ έχει τη δική του σελίδα στο fb. Kάντε like και μάθετε όλα τα νέα του νέου χώρου. Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε το ΟΞΥΓΟΝΟ στο twitter.

ΟΞΥΓΟΝΟ
Ανάσες πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη

Ολύμπου 81, 54631 Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 260085, e-mail: [email protected]
www.oxygono-metaixmio.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Τρίτη-Παρασκευή 10.00-21.00
Σάββατο 10.00-15.00

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.