seminarioΔιάρκεια: 4 διδακτικές ώρες
Υπεύθυνη σεμιναρίου – Διδασκαλία: Ίλια Παπαστάθη, επιμελήτρια εκδόσεων – επιστημονική συνεργάτιδα Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη, ΑΠΘ)
Αναλυτικά: Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι οι γενικές αρχές, ο σχεδιασμός και η τεκμηρίωση της επιστημονικής εργασίας. Απευθύνεται σε όσους λόγω εργασίας ή ακαδημαϊκών υποχρεώσεων είναι υποχρεωμένοι να εκπονούν ερευνητικές εργασίες και παρουσιάσεις. Έχει ως στόχο να προσφέρει μια περιεκτική και συστηματοποιημένη παρουσίαση των βασικών αρχών και της πρακτικής της συγγραφής μιας επιστημονικής εργασίας. Συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα συζητηθούν ο ερευνητικός σχεδιασμός και οι κοινές για όλα τα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα επιστημονικές – δεοντολογικές αρχές που διέπουν τη συγγραφή της επιστημονικής εργασίας. Στο δεύτερο μέρος θα επικεντρωθούμε στους τρόπους διαχείρισης του υλικού, σε θέματα δομής και κυρίως σε γενικά και ειδικά ζητήματα τεκμηρίωσης (βιβλιογραφία, παραπομπές, τελικός έλεγχος).

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.