Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς: Η παιδαγωγική αξιοποίηση των εικαστικών τεχνών στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Α.Π.Θ. «Φιλόλογος» οργανώνει την Παρασκευή 10/11/2023, το Σάββατο 11/11/2023 και την Κυριακή 12/11/2023 επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας δεκαπέντε (15) ωρών με θέμα: «Η παιδαγωγική αξιοποίηση των εικαστικών τεχνών στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων», στο οποίο θα διδάξουν η κ. Σταυρούλα Μαυρογένη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα (Ι.Μ.Μ.Α.), η κ. Αικατερίνη Τζαβάρα, Συγγραφέας, Εκπαιδευτικός MSc, Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα (Ι.Μ.Μ.Α.) και ο κ. Κωνσταντίνος Παπανικολάου, Διδάκτωρ Ιστορίας των Νεότερων Χρόνων (Α.Π.Θ.), Επιστημονικός Συνεργάτης του Ι.Μ.Μ.Α.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να δοθεί ένα γενικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εντάσσεται η χρήση των εικαστικών τεχνών ως καινοτόμος πρακτική στη διδασκαλία των μαθημάτων της Γλώσσας, της Λογοτεχνίας και της Ιστορίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φιλολόγους εκπαιδευτικούς της δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης, μεταπτυχιακούς φοιτητές και τελειοφοίτους Τμημάτων Φιλοσοφικών Σχολών. Είναι δωρεάν για τα μέλη και τους συνδρομητές του Συλλόγου και θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως.

Μετά την εγγραφή θα αποσταλούν ο σύνδεσμος και σχετικές οδηγίες.

Όσοι/όσες δεν είναι μέλη και επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο πρέπει να εγγραφούν στον Σύλλογο είτε ως μέλη (απόφοιτοι της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.) είτε ως συνδρομητές/τριες (φοιτητές/τριες, απόφοιτοι άλλων Πανεπιστημίων ή Σχολών) το αργότερο μέχρι και την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023. Η αίτηση εγγραφής στον Σύλλογο βρίσκεται στην ιστοσελίδα https://philologos.web.auth.gr

Βεβαίωση παρακολούθησης θα χορηγηθεί σε όσους/ες παρακολουθήσουν και τις τρεις ημέρες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.