Σας προσκαλούμε στο webinar του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος την Τετάρτη 24/6 στις 6:00μ.μ. στον σύνδεσμο:

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει μία καινοτομία με βάση την οποία αναθεωρείται ο συμβατικός τρόπος παράθεσης επαγγελμάτων κατά επιστημονικό πεδίο υπαγωγής.
Φιλοδοξούμε να κατευθύνουμε σωστά τους μαθητές. οι οποίοι έχουν διλήμματα επιλογών:
1. Ποια από τις δύο ομάδες προσανατολισμού να επιλέξω μεταβαίνοντας από την Α΄στη Β΄Λυκείου.
2. Ποια από τις τρεις ομάδες προσανατολισμού να επιλέξω όταν είμαι ήδη στη θετική ομάδα στη Β΄Λυκείου.
3. Ποια επαγγέλματα μου ταιριάζουν, σε κάθε περίπτωση (ακόμη και για τις επερχόμενες κρίσιμες επιλογές μηχανογραφικού).
Η καινοτομία της παρουσίασης βρίσκεται στο ότι τα επαγγέλματα παρουσιάζονται με βάση τον τύπο της προσωπικότητας του μαθητή.
Επιπλέον, υπάρχουν ειδικά αφιερώματα στα νέα επαγγελματικά περιβάλλοντα.
Προτρέψτε τους μαθητές σας να το παρακολουθήσουν σε οποιαδήποτε τάξη του Λυκείου – ακόμη και Γυμνασίου – κι αν βρίσκονται. Η παρουσίαση είναι χρήσιμη επίσης, για γονείς και εκπαιδευτικούς. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διανέμονται χρήσιμοι οδηγοί σπουδών με τη μορφή e-books.
Ο σύνδεσμος για το zoom webinar της Τετάρτης 24/6 στις 6:00 μ.μ. είναι:
https://us02web.zoom.us/j/89139202928
 
 
https://www.patakis.gr/product/617367/vivlia-ekpaideush-ellhnikh-ekpaideush-geniko-lukeio/Neoellhnikh-Glossa-kai-Logotexnia-G΄-Genikou-Lukeiou-Krithria-aksiologhshs-NEA-E/
 
Προηγούμενο άρθροΠΜΣ Βυζαντινός Κόσμος: Η σχέση του με την Αρχαιότητα και τον Νεότερο Ελληνισμό
Επόμενο άρθροΟ ηλεκτρονικός ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ του «Λεξικού Κριαρά»
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.