Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο: Ο καθηγητής Μανόλης Παπαθωμόπουλος. Ο ερευνητής, ο δάκαλος, ο πολίτης

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την εκδημία του αείμνηστου Καθηγητή Μανόλη Παπαθωμόπουλου (20 Απριλίου 2011), μια ομάδα συναδέλφων και φίλων του (Δημήτρης Ρόκος, Χρήστος Ροκόφυλλος, Παναγιώτης Νούτσος, Ισαβέλα Τσαβαρή, Αλέξανδρος Κεσίσογλου, Λαοκράτης Βάσσης και Ερατοσθένης Γ. Καψωμένος) ανέλαβαν την πρωτοβουλία να οργανώσουν ένα Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο αφιερωμένο στη μνήμη του.

Το Συνέδριο θα αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο θα έχει ως άξονα την παρουσίαση, ανάλυση και αποτίμηση του ερευνητικού, φιλολογικού και εκδοτικού του έργου, σε συνδυασμό με τη γενικότερη προσφορά του ως ακαδημαϊκού δασκάλου και ως πολίτη. Το δεύτερο θα περιλαμβάνει επιστημονικές ανακοινώσεις της επιλογής των Συνέδρων, στα γνωστικά πεδία που καλλιέργησε ο τιμώμενος, της αρχαίας ελληνικής, της λατινικής και της βυζαντινής φιλολογίας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2021, ως φιλολογικό μνημόσυνο στην επέτειο των δέκα χρόνων από την εκδημία του.

Καλούνται οι συνάδελφοι και ομότεχνοι του τιμώμενου, κλασικοί φιλόλογοι, παλαιογράφοι, βυζαντινολόγοι, συγκριτολόγοι, κοινωνικοί ανθρωπολόγοι, καθώς και οι φίλοι και συναγωνιστές του στον κοινωνικό στίβο να συνεισφέρουν, με τον πνευματικό τους μόχθο, στην ανάλυση και ερμηνεία του έργου και της προσωπικότητας του τιμώμενου.

Δηλώσεις συμμετοχής, με το θέμα και σύντομη περίληψη της εισήγησης μπορούν να αποστέλλονται έως 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.