ΔΠΜΣ: «Μουσειακές Σπουδές»

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη διεξαγωγή του Επετειακού 10ου Συνεδρίου Μεταπτυχιακών Φοιτητών & Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν στην Αθήνα το τετραήμερο 1-4 Οκτωβρίου 2019.

Αυτή η διοργάνωση αποτελεί πλέον έναν θεσμό, που εδώ και 20 χρόνια (1999-2019)προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο να προβάλουν τη δουλειά τους και να γνωριστούν μεταξύ τους. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι δίνει την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τις διεθνείς τάσεις της σύγχρονης έρευνας, καθώς οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι υποψήφιοι διδάκτορες συμβάλλουν στη διαμόρφωσή τους.

Ως κλάδοι του συνεδρίου ορίζονται οι κατευθύνσεις του Τμήματος Φιλολογίας, οι οποίοι είναι οι εξής:

 1. Αρχαία Ελληνική Φιλολογία

 2. Λατινική Φιλολογία

 3. Νεοελληνική Φιλολογία

 4. Γλωσσολογία

 5. Βυζαντινή Φιλολογία

 6. Λαογραφικές Σπουδές-Θεωρία και Εφαρμογές του Λαϊκού Πολιτισμού

Οι ανακοινώσεις μπορούν να αφορούν έναν από τους ανωτέρω κλάδους. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν μόνο οι φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι-ενεργοί σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ή εκπονούν τη διδακτορική τους διατριβή.

Όσοι μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες των Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού επιθυμούν να συμμετάσχουν με ανακοινώσεις στο Συνέδριο καλούνται να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Καλείστε να παρουσιάσετε αδημοσίευτο έργο σε ένα από τα παραπάνω επιστημονικά πεδία.

 2. Αποστείλατε την περίληψή σας αποκλειστικά στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

 3. Στο Θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματός σας, είναι απαραίτητο να αναγράφεται μόνο η κατεύθυνση, για τον οποίο προορίζεται η περίληψη.

 4. Η έκταση της περίληψης δεν μπορεί να ξεπερνά τις 250 λέξεις –εξαιρουμένης της (υποχρεωτικής) ενδεικτικής βιβλιογραφίας– και πρέπει να αποσταλεί σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο doc/docx ή pdf).

 5. Μαζί με την περίληψη υποχρεούστε να στείλετε σκαναρισμένη (σε αρχείοpdf) βεβαίωση από το Πανεπιστήμιό σας, που να αποδεικνύει ότι είστε εγγεγραμμένοι-ενεργοί σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ή εκπονείτε τη διδακτορική σας διατριβή.

 
 1. Η περίληψη πρέπει να αποσταλεί σε ένα επώνυμο και ένα ανώνυμο αντίτυπο.

 2. Γλώσσες ανακοινώσεων ορίζονται τα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

 3. Δεν θα γίνουν δεκτές ανακοινώσεις που παρουσιάζουν μόνο βιβλιογραφική

  επισκόπηση και δεν έχουν να προσφέρουν κάτι καινούριο στην έρευνα.

 4. Στις ομαδικές ανακοινώσεις, ως μέγιστος αριθμός ομιλητών ορίζονται τα δύο

  άτομα (2).

 5. Για οποιαδήποτε απορία σχετική με την υποβολή των περιλήψεων, μπορείτε

  να επικοινωνείτε με την οργανωτική επιτροπή στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση.

Για να γίνουν δεκτές οι περιλήψεις, πρέπει τουλάχιστον να πληρούν τις εξής

προϋποθέσεις:

 1. Γραμματοσειρά: Times New Roman 12pt.

 2. Διάστιχο: 1,5.

 3. Στοίχιση κειμένου: πλήρης.

 4. Για το ανώνυμο αρχείο: τίτλος (κεντραρισμένος).

 Επιπροσθέτως, στα επώνυμα αντίτυπα, τα αναγραφόμενα στοιχεία του συμμετέχοντα, οφείλουν να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 1. Επώνυμο και Όνομα.

 2. Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.

 3. Ιδιότητα [(υπότροφος) μεταπτυχιακός/ή φοιτητής/τρια ή υποψήφιος/α

  διδάκτορας].

 4. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

 5. Τηλέφωνο επικοινωνίας.

Όλες οι ανώνυμες εισηγήσεις θα αξιολογηθούν από αρμόδια επιστημονική επιτροπή. Περιλήψεις που ΔΕΝ συμμορφώνονται με ΟΛΕΣ τις παραπάνω προϋποθέσεις, ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ αυτομάτως.

 • Προθεσμία υποβολής περιλήψεων: 1 Ιουλίου 2019.

 • Απάντηση αποδοχής: 22 Ιουλίου 2019.

  Οι εισηγήσεις που παρουσιάζονται στο συνέδριο εκδίδονται κατόπιν αξιολόγησης από την αρμόδια επιτροπή στα ηλεκτρονικά Πρακτικά του Συνεδρίου.

 Προθεσμία υποβολής εισηγήσεων: 22 Δεκεμβρίου 2019. Δεν θα δοθεί για κανέναν απολύτως λόγο παράταση. Οι εισηγήσεις που θα κατατεθούν εκπρόθεσμα θα απορριφθούν αυτομάτως.

page2image863023424page2image859843952

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.