Διγλωσσία & Μεταγνωστικές Ικανότητες/Στρατηγικές

Διγλωσσία & Μεταγνωστικές Ικανότητες/Στρατηγικές

Διαδικτυακό Σεμινάριο

Το συγκεκριμένο επιμορφωτικό σεμινάριο στοχεύει στην εξοικείωση των επιμορφούμενων με θέματα διγλωσσίας, διδασκαλίας δίγλωσσων μαθητών και καλλιέργειας μεταγνωστικών στρατηγικών και ικανοτήτων. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση αναφορικά με τον ορισμό και τις τυπολογίες της διγλωσσίας και το προφίλ του δίγλωσσου μαθητή ενώ σημαντικό κομμάτι του σεμιναρίου, θα καλύψει η εισαγωγή, η εξέταση και ο αναστοχασμός των επιμορφούμενων πάνω σε θέματα διδακτικής μεθοδολογίας δίγλωσσων μαθητών με επίκεντρο σύγχρονες επικοινωνιακές διδακτικές προσεγγίσεις. Τέλος, οι επιμορφούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν πρακτικές καλλιέργειας κι ενίσχυσης μεταγνωστικών στρατηγικών και δεξιοτήτων, οι οποίες θεωρούνται μία πολύ σημαντική παράμετρος στο πλαίσιο της διδασκαλίας μαθητών σε δί/πολύγλωσσες τάξεις.

Στόχος Επιμόρφωσης

Μέσα από το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες:
• Θα εξοικειωθούν με διάφορες τυπολογίες διγλωσσίας και το προφίλ του δίγλωσσου μαθητή
• θα έρθουν σε επαφή τόσο με προσεγγίσεις όσο και με μεθόδους διδασκαλίας που μπορούν να εφαρμοστούν κατά τη διδασκαλία δίγλωσσων μαθητών με ιδιαίτερα έμφαση σε περιβάλλοντα με μαθητές με μεταναστευτική/προσφυγική βιογραφία.
• θα εξοικειωθούν με τις μεταγνωστικές στρατηγικές και ικανότητες που καλούνται να αναπτύξουν οι εκπαιδευτικοί σε δι/πολύγλωσσα μαθησιακά περιβάλλοντα.
• θα αντιληφθούν τη σημασία του κατάλληλου διδακτικού σχεδιασμού και εκπαιδευτικού υλικού στην ανάπτυξη κατάλληλων μεταγνωστικών στρατηγικών και ικανοτήτων
• θα κατανοήσουν το ρόλο του μαθησιακού περιβάλλοντος και του εκπαιδευτικού στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων και στρατηγικών εκμάθησης και επικοινωνίας των δίγλωσσων μαθητών

Σε ποιους απευθύνεται• Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους που διδάσκουν σε τάξεις με μαθητές από άλλα πολιτισμικά και γλωσσικά πλαίσια.
• Αδιόριστους εκπαιδευτικούς όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων που επιθυμούν να ενδυναμώσουν το βιογραφικό τους
• Προπτυχιακούς & Μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς επίσης και απόφοιτούς ΙΕΚ, οι οποίοι επιθυμούν να εμβαθύνουν στην εκπαίδευση μαθητών από άλλα πολιτισμικά πλαίσια.
• Εκπαιδευτικούς, οι οποίοι τελούν υπό απόσπαση στο εξωτερικό και επιθυμούν να διδάξουν την ελληνική γλώσσα
• Κάθε ενδιαφερόμενο που ενδιαφέρεται να επιμορφωθεί σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο σε θέματα διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

Εισηγητής

 

 Ο Ισαάκ Μ. Παπαδόπουλος είναι είναι Διδάκτορας Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας & Διδασκαλίας της Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Αξιολογητής Γλωσσικών Δεξιοτήτων στο Υπουργείο Παιδείας της Ιρλανδίας. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας ενώ έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης στην Ιταλία και στο University of Oregon στη Διδασκαλία της δεύτερης/ξένης γλώσσας σε μαθητές με ή χωρίς μαθησιακές δυσκολίες. 

  • Ημερομηνία Διεξαγωγής

    25/11/2018

  • Ώρα Σύνδεσης

    10.45-11.00

  • Ώρες Διεξαγωγής

    11.00 – 14.15

  • Πληροφορίες

e-employ.gr


 

Φιλολογικός Ιστότοπος on Facebook
Φιλολογικός Ιστότοπος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.