Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018: «Πνοές Ανέμων»

Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018: «Πνοές Ανέμων»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης με τίτλο Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018: «Πνοές Ανέμων», διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν θεματικές ξεναγήσεις για ενήλικες και μαθητές σχολικών μονάδων, ομιλία και μουσική εκδήλωση.

            Κεντρικός θεματικός άξονας των εκδηλώσεων, με τίτλο “Νεώς  Πτερόν”, είναι ο άνεμος ως κινητήρια δύναμη των ιστιοφόρων πλοίων. Μέσα από την παρουσίαση επιλεγμένων εκθεμάτων του Μουσείου θα εξετασθεί ο ρόλος του ανέμου στην πραγματοποίηση μακρινών θαλάσσιων ταξιδιών και στην ανάπτυξη οικονομικών, πολιτικών και πολιτισμικών σχέσεων.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 21 Οκτωβρίου 2018 και η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες.

 

Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

 

Πέμπτη 18/10 και Παρασκευή 19/10

09:00-12:00:Ημίωρες θεματικές ξεναγήσεις για ομάδες  μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης.

 

Σάββατο 20/10

11:00-12:00 και 12:00-13:00:Δύο ωριαίες θεματικές ξεναγήσεις για ενήλικες.

 

Κυριακή 21/10

18:00 – 18:30:Ομιλία του Γιάννη Δελήμπαση, Μέλους του Ομίλου Ιστιοσανίδας Ηρακλείου, σχετικά με τη χρήση του ανέμου στην ιστιοπλοΐα (Αίθουσα Εκδηλώσεων).

18:30 – 19:00:Του αέρα, του ξύλου και του νερού”: μια μικρή συναυλία με φλάουτο, βιολί και κρουστά.. Στο φλάουτο, η Λία Μπαμπαλετάκη, στο βιολί, η Αναστασία Παπαναστασίου, στα κρουστά, ο Γιάννης Χαρκούτσης. Στο ημίωρο πρόγραμμα θα ακουστούν κομμάτια των Antonio Vivaldi, Michel Blavet, Θεόδωρου Αντωνίου και Μάνου Χατζιδάκι (Αίθουσα Γλυπτών).

 

Είσοδος ελεύθερη


 

Φιλολογικός Ιστότοπος on Facebook
Φιλολογικός Ιστότοπος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.