Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα εργασιών του  4ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ι.Α.Κ.Ε..

Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα εργασιών του 4ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ι.Α.Κ.Ε..

Δόθηκε στη δημοσιότητα και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα http://www.iake.gr/το Πρόγραμμα εργασιών του

4ουΔιεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης  στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου στις 27 – 28 Απριλίου 2018 με θέμα:

«Δημοκρατία, δικαιώματα και ανισότητες στην εποχή της κρίσης. Προκλήσεις στον χώρο της έρευνας και της εκπαίδευσης».

Οι διακεκριμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί, που έχουν προσκληθεί να μιλήσουν στις ολομέλειες, ο αριθμός των εργασιών, που έχουν γίνει δεκτές, και η ποιότητα του περιεχομένου τους μας επιτρέπει να προσβλέπουμε σε ένα ακόμα επιτυχημένο Συνέδριο, όπως άλλωστε αναμενόταν από την έως τώρα διοργάνωση των δράσεων του Ι.Α.Κ.Ε.. Τα τρία πολύ επιτυχημένα συνέδρια, που έχει πραγματοποιήσει έως σήμερα το Ινστιτούτο, έδωσαν την ευκαιρία ανάπτυξης επιστημονικού διαλόγου υψηλού επιπέδου στο Ηράκλειο και ανέδειξαν τις δυνατότητες και τις προοπτικές που μπορεί να έχει ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών εκπροσώπων της. Οι διοργανωτές φιλοδοξούν με το 4οαυτό Συνέδριο να συνδεθούν οι απαιτήσεις για προγραμματικές αντιλήψεις και κοινωνικές αναλύσεις, με τις σύγχρονες απόψεις σε θέματα Δημοκρατίας, Δικαιωμάτων και ανισοτήτων, και παράλληλα να αξιολογηθούν ευκαιρίες διαλόγου, δράσεων, πρωτοβουλιών αλλά και έργων που ενισχύουν την ικανότητα του ατόμου αλλά  και τις δημόσιες πολιτικές στην έρευνα και την εκπαίδευση.

Ένας μεγάλος αριθμός εισηγητών, πανεπιστημιακών, ερευνητών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, εμπειρογνωμόνων και επαγγελματιών από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών αλλά και από το πεδίο της καθημερινής επαγγελματικής πρακτικής στην εκπαίδευση και στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπέβαλαν τις εργασίες τους. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αναμένεται να παρουσιαστούν περίπου 400 εισηγήσεις και αναρτημένες ανακοινώσεις (posters), ενώ παράλληλα οργανώνονται και θα πραγματοποιηθούν σημαντικά Εργαστήρια πάνω σε εξαιρετικά ενδιαφέροντα ζητήματα που σχετίζονται με τις θεματικές του Συνεδρίου.Στους κεντρικούς ομιλητές του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου του Ι.Α.Κ.Ε. θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Α.-Ι. Δ. Μεταξάς, ο Καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου, Κ. Α. Λάβδας, ο Διευθυντής DSI του Cedefop, Dr Loukas Zahilas, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ν. Παπαδάκης, η καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Μ. Δημάση, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αμβούργου, κ. Louis Henri Seukwa, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αμβούργου, κ. Joachim Schroeder, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Bamberg κ. Rita Braches, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Salzburg, κ. Wassilios Baros, ο Αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Δ. Ξενάκης, ο Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Ι. Φύκαρης, η Victoria Mali Johanna Panagiotou, υπεύθυνη έκδοσης του περιοδικού Ethno News στο Μόναχο και άλλοι ακόμα διακεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες και ακαδημαϊκοί της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Σουηδίας, της Κύπρου και της Ελλάδας. Στις εργασίες συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι και ερευνητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου, της Εταιρείας Επιστημών Αγωγής Δράμαςκαι του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όπως οι καθηγητές κ. Α. Α. Σολωμούκαι κ. Π. Αγγελίδηςκαι εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εξαιρετικά σημαντικό θεωρείται από τους διοργανωτές το Συμπόσιο με θέμα τις θρησκευτικές και τις πολιτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεωςκαι τη συμμετοχή του Ειδικού Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργου Καλαντζήκαι εκπροσώπων του Πατριάρχηκαι της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ως παράλληλες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί:  Κρητική παραδοσιακή βραδιά γνωριμίας με τη μουσική και τη γαστρονομία της Κρήτης,  ξενάγηση των εισηγητών – συνέδρων στην πόλη του Ηρακλείου και το Αρχαιολογικό Μουσείοκαι Ημερήσια εκδρομή στο Θαλασσόκοσμο – Μάλια – Νεάπολη, Φουρνή, Άγιο Νικόλαο – Ελούντα – Σπιναλόγκα, Κριτσά. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων και του έγκαιρου προγραμματισμού, παρακαλείσθε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στη φόρμα στη διεύθυνση http://goo.gl/jre6QN ή στη γραμματεία του Συνεδρίου το αργότερο έως το πρωί του Σαββάτου 28 Απριλίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η Επιστημονική και η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου και οι εθελοντές εργάζονται πυρετωδώς για μια άρτια και υψηλού επιπέδου διοργάνωση, αντάξια των προτύπων που έχει θέσει το Ινστιτούτο με τις έως τώρα δραστηριότητές του. Οι φιλόξενες εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, αλλά και όλες οι προετοιμασίες που έχουν γίνει για την υποδοχή και τη φιλοξενία των συνέδρων εγγυώνται τις καλύτερες προϋποθέσεις για μια επιτυχή διοργάνωση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  

 

 

 

ΕΛΕΝΗ Π. ΜΑΡΑΚΗ

 MSc, PhD

 

             Η ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

           ΜΑΡΙΑ Ι. ΚΑΔΙΑΝΑΚΗ

 MSc, PhD

 

Φιλολογικός Ιστότοπος on Facebook
Φιλολογικός Ιστότοπος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.