Στην έκδοση Ιανουαρίου 2018 της παγκόσμιας λίστας ταξινόμησης «Webometrics Ranking of World Universities» του ισπανικού κέντρου επιστημονικών ερευνών CSIC, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κατατάσσεται στο ανώτατο 6% των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων παγκοσμίως (στην κατάσταση συμμετέχουν 27.000 ιδρύματα).

Σημειώνεται πως όσον αφορά ειδικά στην βαθμολογία της επίδρασης (impact rank), το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κατατάσσεται στην τρίτη θέση πανελλαδικώς, ενώ συνολικά καταλαμβάνει την 14η θέση ανάμεσα σε 77 ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που συμπεριλήθησαν στην έρευνα, με ανοδική πορεία σε σχέση με την τελευταία μέτρηση που έγινε το 2017.

Το Webometrics είναι η μεγαλύτερη ακαδημαϊκή κατάταξη των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Από το 2004 και κάθε έξι μήνες διεξάγεται μια ανεξάρτητη και αντικειμενική  επιστημονική έρευνα από το Εργαστήριο Cybermetrics (Ισπανικό Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, CSIC) με σκοπό την παροχή αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με τις επιδόσεις των πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο, με βάση την παρουσία και τον αντίκτυπό τους στο διαδίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του CSIC στη διεύθυνση http://www.webometrics.info/en.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.