Τελετή Βράβευσης 4ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Ένα σχολείο διηγείται»

Τελετή Βράβευσης 4ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Ένα σχολείο διηγείται»

Το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού, οργάνωσαν την τελετή απονομής των βραβείων του 4ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Ένα σχολείο διηγείται» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου από τις 11πμ στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. 

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια έλαβαν και αυτό τον χρόνο μέρος στον Διαγωνισμό με εξαιρετικές δημιουργίες των μαθητών. Με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοιστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις οι μαθητές αφηγήθηκαν την ιστορία του σχολείου τους άλλοτε με συγκινητικό τρόπο άλλοτε με χιούμορ μα πάντα δείχνοντας την αγάπη τους στο σχολειό τους και στους δασκάλους τους.

Από τη Νέα Υόρκη μέχρι τις Καλυθιές Ρόδου, από το Κερατσίνι ως το Ισραηλτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, μέχρι το Κορδελιό, την Πέλλα, το Βελβεντό, τη Χαλκίδα, το Μοσχάτο κι άλλες γωνιές της Ελλάδας οι μαθητές έδειξαν ταλέντο και ευαισθησία. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον κ.Σπύρο Παρδάλη, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, από την Πρόεδρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Δρ Ευαγγελία Κανταρτζή και τη Δρ Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.

Εκ μέρους  του Υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη έγινε χαιρετισμός και βραβεύτηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου που στηρίζει τη συνολική προσπάθεια του Υπουργείου για αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Ειδικά βραβεία δόθηκαν στα σχολεία: 3ο Νηπιαγωγείο Ρόδου, Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου. Τιμήθηκαν τα σχολεία: 9ο Νηπιαγωγείο Π. Φαλήρου, 91ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, “Τα ζουζουνάκια” – Ηράκλειο Κρήτης, Σύγχρονο Νηπιαγωγείο Λαμίας, 2ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω, Νηπιαγωγείο Λητώ –Λάρισα, 4ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων, Neue Schule Athen, Δημοτικό Σχολείο,Εκπαιδευτήρια Δούκα, 34ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού Κοζάνης, Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου Θεσπρωτίας, Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσοχωρίου Ηλείας, 1ο Δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων, Δημοτικό Σχολείο Διαβατού-Μέσης Ημαθίας, 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, Ελληνογαλλική Σχολή “Jeanne d’ Arc”, 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου, Γυμνάσιο Καλής, Pierce College Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, ΓΕΛ Πεύκων.

Φιλολογικός Ιστότοπος on Facebook
Φιλολογικός Ιστότοπος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.