Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα ” Νοητική Καθυστέρηση: Αξιολόγηση και προγράμματα παρέμβασης”  προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο θεματικό πεδίο της Εκπαίδευσης & της Ειδικής Αγωγής.

            H Employ ως πιστοποιημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας και έχοντας δεκαετή εμπειρία στο χώρο της Δια Βίου Εκπαίδευσης, έχει υλοποιήσει περισσότερες από 800 επιμορφώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 100 καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επιφανείς επαγγελματίες και το δίκτυο των συνεργαζόμενων φορέων, εκπαιδευτηρίων και επιχειρήσεων υπερβαίνει τους 700. Παράλληλα, αποτελεί την πρώτη ιδιωτική εταιρεία-φορέα Δια Βίου Εκπαίδευσης που συνεργάζεται επίσημα σε επιμορφωτικά προγράμματα με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

 

 1. Γενική Περιγραφή________________________________________

Το σεμινάριο θα εστιάσει στην αποσαφήνιση του ορισμού, στα αίτια, στα χαρακτηριστικά και στους τρόπους διαχείρισης των μαθητών με Νοητική Καθυστέρηση , κυρίως σε μαθητές με ελαφρά νοητική καθυστέρηση.  Τα παιδιά αυτά παρουσιάζουν δυσκολίες στην πρόσκτηση πληροφοριών, στην επεξεργασία τους και στην αντίδραση/ απόκριση σε αυτές, στη γενίκευση και μεταφορά της γνώσης, στην αντιστρεψιμότητα της σκέψης, στη βραχύχρονη και μακροπρόθεσμη μνήμη, στην επεξεργασία των πληροφοριών, στη συγκέντρωση της προσοχής κ.ά. αντιστρόφως ανάλογα της χρονολογικής τους ηλικίας. Η γνώση των εκπαιδευτικών για τη συγκεκριμένη για τις δυνατότητες και τις αδυναμίες των μαθητών με νοητική καθυστέρηση θα βοηθήσει στην αξιολόγηση των ελλειμμάτων και στην κατάρτιση  εξειδικευμένων προγραμμάτων παρέμβασης.

Στόχος Επιμόρφωσης

Το συγκεκριμένο σεμινάριο στοχεύει στην παροχή γνώσεων που αφορούν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με νοητική καθυστέρηση Στα πλαίσια του σεμιναρίου αναλύεται η έννοια και η φύση  της νοητικής καθυστέρησης και τα βασικά χαρακτηριστικά των μαθητών. Αναφέρονται μέθοδοι αξιολόγησης, οι οποίες βοηθούν στην εκτίμησή των δυσκολιών, και τρόποι κατάρτισης  εξατομικευμένων προγραμμάτων παρέμβασης. Στο σεμινάριο θα δοθεί έμφαση στην επεξεργασία προσωπικών εμπειριών και βιωμάτων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε ειδικούς παιδαγωγούς, σε λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, επαγγελματίες, κ.ά. Τέλος, απευθύνεται σε γονείς που θέλουν να κατανοήσουν αίτια και τους τρόπους διαχείρισης των μαθητών με νοητική καθυστέρηση.

 1. Αναλυτικό Πρόγραμμα_____________________________________

 

Α’ Θεματική Ενότητα

 • Αποσαφήνιση ορισμού και χαρακτηριστικά των παιδιών με νοητική καθυστέρηση
 • Χαρακτηριστικά των παιδιών με νοητική καθυστέρηση

Β΄ Θεματική Ενότητα

 • Αξιολόγηση των ελλειμμάτων
 • Κατάρτιση προγραμμάτων παρέμβασης
 • Αναφορά σε παραδείγματα
 • Προβληματισμοί-Συζήτηση
 1. Πληροφορίες____________________________________________
 

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017
Ώρα προσέλευσης: 10.00 – 10.30

Ώρα Λήξης: 14.00 – 14.30

Χώρος Διεξαγωγής

Astir Patras Hotel

Αγίου Ανδρέα 16, Πάτρα

Κόστος

Προεγγραφή έως 21/11/17

 • Φοιτητές / Άνεργοι: 35€
 • Εκπαιδευτικοί / Επαγγελματίες: 45€

Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή:                       55€

Διαδικασία Συμμετοχής

 

 1. Δηλώνετε συμμετοχή ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στα ακόλουθα τηλέφωνα επικοινωνίας (2310.230545 & 211.7706766)
 2. Λαμβάνετε την επιβεβαίωση της κράτησης μέσω email
 3. Αφού λάβετε την επιβεβαίωση, προχωράτε στην κατάθεση της προκαταβολής προκειμένου να δεσμεύσετε τη θέση σας, όπως αναφέρεται παρακάτω στη διαδικασία πληρωμής
 4. Την ημέρα έναρξης του σεμιναρίου πραγματοποιείτε την εξόφληση του υπολοίπου ποσού και ολοκληρώνετε την εγγραφή σας.

Διαδικασία Πληρωμής

Βήμα 1ο à Προκαταβολή:  Η συμμετοχή σας στην επιμόρφωση οριστικοποιείται μόνο με εμπρόθεσμη κατάθεση της προκαταβολής (15€) στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας που είναι ο ακόλουθος:

EUROBANK 0026.0037.01.0200499162

(IΒΑΝ GR1102600370000010200499162)

Δικαιούχος: ΤΑΟΥΣΑΝΗΣ Χ – ΚΟΤΙΟΣ Κ ΟΕ | EMPLOY

Ως αιτιολογία κατάθεσης γράφετε τον κωδικό Π19 και το ονοματεπώνυμο σας και κρατάτε το αποδεικτικό της τραπέζης το οποίο επιδεικνύετε κατά την προσέλευση σας στη γραμματεία την ημέρα διεξαγωγής.

 

*Σε περίπτωση ηλεκτρονικής μεταφοράς εμβάσματος (e-banking) από τράπεζα διαφορετική της EUROBANK, τα τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν εξολοκλήρου το συμμετέχοντα. (Mέσω e-banking θα πρέπει το ποσό να έχει πιστωθεί το αργότερο 3 ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής)

 

Βήμα 2ο à Εξόφληση: γίνεται την ημέρα διεξαγωγής της επιμόρφωσης, καταβάλλοντας τα υπόλοιπα δίδακτρα στη γραμματεία της επιμόρφωσης και επιδεικνύοντας απαραίτητα i) το αποδεικτικό της τράπεζας και ii) το φοιτητικό πάσο / βεβαίωση ανεργίας για όσους δικαιούνται έκπτωση.

 1. Προσκεκλημένος Επιμορφωτής__________________________

 

Η Καλλιόπη Παπουτσάκη είναι Δρ. Ειδικής Παιδαγωγικής, Σχολική Σύμβουλος ΠΕ70 με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εδική Αγωγή, Σπουδές στην Εκπαίδευση (ΕΑΠ) και  στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΕΑΠ). Έχει επαγγελματική εμπειρία σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής και έχει υπηρετήσει ως Διευθύντρια Σχολικής Μονάδας. Συνεργάζεται ως επιστημονική συνεργάτης και ως διδάσκουσα ( 407/80) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Έχει οργανώσει και παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και έχει διδάξει ως επιμορφώτρια σε φορείς όπως το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής  Πολιτικής (πρώην Π.Ι.), ΠΕΚ, ΑΕΙ, καθώς και σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Επιπλέον, παρακολουθεί και συμμετάσχει στην οργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και είναι  κριτής σε επιστημονικά περιοδικά. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα και η συγγραφική της δράση, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, εστιάζονται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

5. Παροχές_______________________________________________________

Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται:

 • Βεβαίωση Παρακολούθησης από το πιστοποιημένο ΚΔΒΜ της Employ
 • Πλούσιο και Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό, σχετικά με την περαιτέρω κατάρτιση στο αντικείμενο της επιμόρφωσης
 • Φάκελος συνέδρου
 • Μπλοκ σημειώσεων
 • Στυλό
 • Coffee Break

 1. Πληροφορίες – Γραμματεία___________________________________

Για δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία της εταιρείας.

Τ.      2310.230545 | 211.7706766

 1. M. [email protected] |  U   www.e-employ.gr
 2. F. www.facebook.com/employ.page

Ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας: 10:00 έως 18:00 καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή.

* Για οποιαδήποτε πληροφορία την ημέρα διεξαγωγής της επιμόρφωσης,  επικοινωνείτε απευθείας με το 6940810344

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

filologikos-istotopos.gr

paideia-ergasia.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.