Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ιδρύεται Συντονιστική Επιτροπή που θα καθορίσει και συντονίσει, μαζικές Διοικητικές προσφυγές στην Δικαιοσύνη (Σ.τ.Ε.) για έκπτωση ως αντισυνταγματικού του «Νόμου Γαβρόγλου» σύμφωνα με τον οποίο έγιναν οι πρόσφατες κρίσεις του καλοκαιριού για Διευθυντές Σχολείων.

            Ιστορικά και ο προηγούμενος «νόμος Κουράκη – Μπαλτά» είχε εκπέσει ως Αντισυνταγματικός από το Σ.τ.Ε. λόγω του ότι εξαφάνιζε το Συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη να ζητήσει λογοδοσία των κριτών του ενώπιον της Δικαιοσύνης αφού οι τότε κρίσεις έγιναν μυστικώς, ανωνύμως, αναιτιολογήτως, με διαδικασίες οιονεί «κουκουλοφορίας» και συνθήκες ελαφρώς χειρότερες από τα «λαϊκά δικαστήρια» της ….κατοχής!

            Ο «νέος» νόμος Γαβρόγλου, αντί να θεραπεύσει τα αντισυνταγματικά ελαττώματα  του παλιού νόμου, δημιούργησε καινούργια , ενώ διατήρησε και ό,τι το αντισυνταγματικό από τον παλιό νόμο! (Μυστική ψηφοφορία Συλλόγου, αναιτιολόγητη κρίση, ανώνυμη κρίση, χωρίς κριτήρια, χωρίς δικαίωμα «έκφρασης αντιρρήσεων» (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας).

            Σε 150 ανέρχεται ο πρώτος -μέχρι στιγμής- αριθμός υποψηφίων Διευθυντών που προσφεύγουν  στην Δικαιοσύνη για να καταπέσει και ο «νέος» αντισυνταγματικός «Νόμος Γαβρόγλου». 

            Έγινε γνωστό,  ότι την υπόθεση έχει ήδη αναλάβει το ΙΔΙΟ δικηγορικό γραφείο από την Αθήνα, το οποίο εισηγήθηκε και χειρίστηκε επιτυχώς την έκπτωση του πρώτου Αντισυνταγματικού «Νόμου Κουράκη -Μπαλτά»

            Σύμφωνα και με το σχετικό δελτίου τύπου που μας κοινοποιήθηκε, οι ενδιαφερόμενοι για προσφυγή καλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Ξηντάρα Σταύρο στο mail stxintaras[email protected]gmail.com  

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.