Μετά την επιτυχή 1η εμφάνισή της στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, όπου έγινε ο επίσημος απολογισμός της λειτουργίας της, η Λέσχη Ανάγνωσης Φιλολόγου Ex Libris συμμετέχει στο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Λογοτεχνική Ανάγνωση στο σχολείο και την κοινωνία» που διοργανώνει το ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη 20-22/10/2017.

Στα τρία χρόνια των συναντήσεών τους τα μέλη της έχουν ολοκληρώσει 3 αναγνωστικούς θεματικούς κύκλους (Φιλαναγνωσία, Λογοτεχνία και κινηματογράφος, Οι εξαρτήσεις στη λογοτεχνία), ενώ το κλείσιμο του 3ου κύκλου έγινε στη 14η ΔΕΒΘ με επίσημο προσκεκλημένο τον καθηγητή ΑΠΘ κο Θανάση Ντινόπουλο και θέμα εκδήλωσης «Η λογοτεχνική αναπαράσταση της εξαρτήσεων και ο βιολογικός τους μηχανισμός». Μέχρι σήμερα συζητήθηκαν 21 βιβλία και φιλοξενήθηκαν 6 επίσημοι προσκεκλημένοι.

Με δυναμική παρουσία στα ηλεκτρονικά μέσα (http://www.philologos.gr/ και Facebook: Λέσχη Ανάγνωσης Φιλολόγου, Ex libris) , η Λέσχη ανοίγει τον 4ο αναγνωστικό της κύκλο με θέμα «Δεσμοί αίματος και ενδο-οικογενειακές συγκρούσεις».

Συμπράττοντας με τη Κινηματογραφική Λέσχη του Φιλολόγου η ομάδα Ex libris ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασία της με το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο επεκτείνει τις δράσεις του στο χώρο της λογοτεχνικής ανάγνωσης.

Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης συναντιούνται μία Τετάρτη κάθε μήνα στις 19.00, στην έδρα του Συλλόγου, Μπρούφα 12, κοντά στο παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η πρώτη συνάντηση για φέτος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20/09/17, στις 19.00 με βιβλίο συζήτησης το μυθιστόρημα της Κέλλυς Πάλλα «Γιούκα η ηδονοβλεψίας», εκδ. Νησίδες, 2017.

Επικοινωνία: [email protected], [email protected]

Τηλέφωνο & φαξ: 2310 888035

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.