Διάρκεια 250 ώρες, 2 μήνες Έναρξη τμήματος: 31/07/2017 Εγγραφές έως: 28/7//2017

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Easy Education, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο παιδείας, έρευνας & Θρησκευμάτων και πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), με κωδικό αδείας 6603,  διοργανώνει:

Σεμινάριο διάρκειας 250 ωρών, επιμόρφωσης στον κλάδο της Ειδικής αγωγής, διαφοροποίησης και ανάπτυξης προγραμμάτων, με σκοπό τη σωστή εκπαίδευση πάνω σε ειδικές περιπτώσεις παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και την εξοικείωση με τις βασικές έννοιες της διαφοροποίησης, της μαθησιακής αξιολόγησης και της δημιουργίας κατάλληλων προγραμμάτων εκπαίδευσης, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Τα σεμινάρια αυτά οδηγούν σε βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου αλλά και σε κατ΄επιλογίν πιστοποίηση του εκπαιδευτή στην ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών.

Γιατί να το παρακολουθήσω:

1. Το σεμινάριο μοριοδοτείται με το μέγιστο αριθμό μορίων (2) σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ με θέμα: «Απασχόληση ωρομισθίων εκπαιδευτών Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ), Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής και Δημόσιων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΣΕΚ)», σε ειδικότητες εκπαιδευτών ξενόγλωσσων μαθημάτων (π.χ. Καθηγητές Αγγλικής, Γαλλικής ή Ρωσικής Γλώσσας).

2. Το σεμινάριο μοριοδοτείται με το μέγιστο αριθμό μορίων (2) σύμφωνα με το ΦΕΚ με θέμα: «Καθορισμός Κριτηρίων και διαδικασίας αξιολόγησης και επιλογής, των με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου εκπαιδευτών ενηλίκων, των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.), των Πειραματικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Π.Σ.Ε.Κ.) και των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του ΟΑΕΔ» (Αρ. Φύλλου 1961/30-06-2016), σε ειδικότητες εκπαιδευτών ξενόγλωσσων μαθημάτων (π.χ. Καθηγητές Αγγλικής, Γαλλικής ή Ρωσικής Γλώσσας).

3. Το σεμινάριο μοριοδοτείται με 2 μόρια σύμφωνα με την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιλογή εκπαιδευτών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας με Αρ. Πρωτ. 660/2/3463/30-01-2014, στην ειδικότητα των καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ:06).

4. Το σεμινάριο παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να δουλέψουν σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), σε Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ), σε τμήματα ένταξης, προγράμματα παράλληλης στήριξης, πρώιμης παρέμβασης και παροχής διδασκαλίας στο σπίτι, αλλά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

5. Το σεμινάριο οδηγεί σε κατ΄επιλογιν πιστοποίηση του εκπαιδευτή στην ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών.

6. Το σεμινάριο εξασφαλίζει ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για απασχόληση σε Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς (Κολλέγια, ΚΕΣ, ΚΕΚ, ΙΕΚ, Φροντιστήρια, ΚΔΒΜ, ΚΕΣ).

Επιπλέον, η παρακολούθηση του προγράμματος αναμένεται να ωφελήσει τους συμμετέχοντες, τόσο γνωστικά όσο και επαγγελματικά. Συγκεκριμένα, όλοι όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα αναμένεται:

7. Να έχουν αποκτήσει γνώση των σύγχρονων μεθόδων διδακτικής.

8. Να πραγματοποιούν διδακτικούς σχεδιασμούς που να εναρμονίζονται με τη φιλοσοφία και τους στόχους της ειδικής αγωγής σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες.

9. Να οργανώνουν προγράμματα διδασκαλίας σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες.

10. Να χρησιμοποιούν αποτελεσματικές μεθόδους προσέγγισης της διδασκαλίας για άτομα με μαθησιακές δυσκολίες σε Δομές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

11. Να έχουν αποκτήσει αυξημένα επαγγελματικά προσόντα, επικυρωμένα με βεβαίωση παρακολούθησης.

 Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Διαφοροποίηση-καθορισμός πλαισίου και ανάλυση περιεχομένου
  • Μαθησιακή αξιολόγηση
  • O ρόλος της αξιολόγησης στη διαφοροποιημένη διδασκαλία
  • Αξιολόγηση προγραμμάτων που προάγουν την Ενιαία Εκπαίδευση
  • Η αναπηρία στα Αναλυτικά Προγράμματα
  • Μαθησιακές Δυσλειτουργίες
  • Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ)
  • Προβλήματα όρασης
  • Προβλήματα ακοής
  • Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος
  • Προβλήματα συμπεριφοράς
  • Νοητική Καθυστέρηση
  • Εγκεφαλική Παράλυση
  • Ανάγνωση
  • Απλοποίηση κειμένου
  • Γραπτή Έκφραση
  • Κατανόηση κειμένου
  • Ορθογραφία
  • Διδασκαλία της φωνολογικής επίγνωσης
  • Σχέδια μαθήματος

 Κατηγορίες στις οποίες απευθύνονται τα σεμινάρια:

Σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για τη συγκεκριμένη θεματική κατάρτιση.

Σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, νηπιαγωγούς, νηπιοβρεφοκόμους, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό καθώς και άλλους ειδικούς που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία (Πτυχιούχοι: ΑΕΙ Παιδαγωγικών τμημάτων, Καθηγητικών σχολών, ΤΕΙ: Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Νοσηλευτικής, ΙΕΚ: Ειδικής Προσχολικής Αγωγής, Νοσηλευτικής και συναφών ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής).

Σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν επιπλέον μοριοδότηση για την ένταξη τους στο εκπαιδευτικό δυναμικό φορέων μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (π.χ. ΙΕΚ)

Το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο εξ αποστάσεως ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, η οποία περιλαμβάνει:

1.         Μελέτη εκπαιδευτικού υλικού που αφορά την «Επιμόρφωση σε θέματα ειδικής αγωγής».

2.         Εκπόνηση εργασιών, σε πεδία σχετικά με το περιεχόμενο του προγράμματος.

Βεβαίωσης Παρακολούθησης:

Βεβαίωσης Επιμόρφωσης σεμιναρίου με τίτλο: «Πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Ειδική αγωγή, τη Διαφοροποίηση και την Ανάπτυξη Προγραμμάτων»

Συνοδευτικό έντυπο europass με ανάλυση των θεματικών ενοτήτων και του τρόπου υλοποίησης του προγράμματος, αποδίδοντας και τους Ευρωπαϊκούς Βαθμούς ECVET.

Λόγω της υιοθέτησης του Εθνικού Πλαισίου Διασφάλισης Ποιότητας στην εκπαίδευση από μέρους μας αποδίδεται και επιπρόσθετο έντυπο αναλυτικής πορείας του καταρτιζομένου κατά την διάρκεια του προγράμματος σπουδών που έχει επιλέξει (αναλυτική Βαθμολογία & σχολιασμός απόδοσης από τον επιστημονικά υπεύθυνο του έργου)

Παρακολούθηση εντελώς ΔΩΡΕΑΝ μοριοδοτούμενου επιμορφωτικού σεμιναρίου 100 ωρών στην Οργάνωση και τον Σχεδιασμό Διδασκαλίας σε ενήλικους και ανήλικους εκπαιδευομένους.

Η βεβαίωση επιμόρφωσης που θα λάβει κάθε επιμορφούμενος θα του δίνει μόρια σε διδασκαλίες σε φορείς Δια Βίου Μάθησης, όπως είναι τα ΣΔΕ, Κ.Ε.Κ, ΙΕΚ, κ.λ.π. Ειδικότερα, μοριοδοτείται «στο διδακτικό αντικείμενο των προκηρρυσόμενων θέσεων».

Τιμολογιακή Πολιτική:

Το αρχικό κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 350€ με 2 δόσεις

Με προεξόφληση των διδάκτρων το κόστος ανέρχεται στα 290€

Για κατόχους κάρτας ανεργίας και για φοιτητές το κόστος ανέρχεται στα 290€ με 2 δόσεις

Για ΑΜΕΑ το κόστος ανέρχεται στα 270€ με 2 δόσεις

Για group5+ (από 5 άτομα και πάνω) το κόστος ανέρχεται στα 190€

 ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δικαιολογητικά αίτησης συμμετοχής:

Αίτηση ηλεκτρονικά στο: www.easy-education.gr

Απλή φωτοτυπία ταυτότητας

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Αποδεικτικό κατάθεσης διδάκτρων ή προκαταβολής

Περίοδος αιτήσεων:

Εγγραφές έως και 28/7/2017

Έναρξη επόμενου τμήματος 31/7/2017

Τρόπος & τόπος υποβολής δικαιολογητικών:

1.     Ηλεκτρονικά σκαναρισμένα τα δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση:      [email protected]

2.     Aποστολή φακέλου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην διεύθυνση: EASY-EDUCATION,ΕΛΗΑΣ 1, 59100, ΒΕΡΟΙΑ, 23310-22004

3.     Αποστολή μέσω fax: 2311112908

Καταβολή Διδάκτρων:

Τράπεζα πειραιώς

Αριθμός Λογαριασμού:  GR 07 0172 2430 0052 4306 3022 541

Δικαιούχος Λογαριασμού: ΜΟΥΡΤΖΙΛΑΣ Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Κωδικός έργου: ΕΣΔΑΠ007

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην απόδειξη κατάθεσης θα πρέπει να αναφέρεται οπωσδήποτε ο Κωδικός έργου καθώς και το ονοματεπώνυμο του καταθέτη.

Πληροφορίες:

Βέροια,Εληάς 1 Όροφος 1ος, Καπετάν Άγρα 6 ισόγειο

Τηλ: 23310 70102, 23310 22004, 2311110186

www.easy-education.gr,

Υπ. Σπουδών: Μουρτζίλας Γ. Νικόλαος

 Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 π.μ – 21:00 μ.μ

*Για την περιφερειακή ενότητα Ηπείρου μπορείτε να επικοινωνείτε με το συνεργαζόμενο Κέντρο ΜΕΛΕΤΗ.

Υπεύθυνη σπουδών Ελένη Θάνου.

Τηλ επικοινωνίας 2651003705

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.