Η νέα έκδοση της εφαρμογής για κινητές συσκευές Apple είναι πλέον έτοιμη και διατίθεται δωρεάν! Η βραβευμένη με διεθνές βραβείο (Digital Humanities Awards 2016) ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες της ιστοσελίδας και η εμφάνισή της είναι απόλυτα προσαρμοσμένη για τις οθόνες των iPhone και iPad, επιτρέποντας την περιήγηση του χρήστη με άνεση.

Το ToposText, η «φορητή» βιβλιοθήκη της αρχαίας γραμματείας με περισσότερες από 530 πηγές για την ελληνική ιστορία, μυθολογία και γεωγραφία σε αγγλική μετάφραση εγκαθίσταται στη συσκευή του χρήστη και η πλοήγηση γίνεται μέσα από έναν διαδραστικό χάρτη ή με τη χρήση ευρετηρίου. Στη βάση δεδομένων περιλαμβάνονται περισσότερες από 5.350 αρχαίες τοποθεσίες, σύγχρονα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι. Η εφαρμογή λειτουργεί και εκτός σύνδεσης στο διαδίκτυο (off line), προσφέροντας πλήρη ανεξαρτησία στο χρήστη, ενώ σε λειτουργία σύνδεσης μπορεί να εντοπίσει την περιοχή όπου βρίσκεται ο χρήστης και να του παρουσιάσει τα σημεία ενδιαφέροντος που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Επιπλέον των αγγλικών μεταφράσεων των αρχαίων πηγών, παρατίθενται και τα αρχαία και λατινικά κείμενα, καθώς και σύνδεσμοι για πρώιμους περιηγητικούς χάρτες και εικονογραφικό υλικό από τον ιστότοπο Travelogues του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Η αναβάθμιση της εφαρμογής για συσκευές Android θα είναι κι αυτή σύντομα διαθέσιμη στο κοινό.

Κατεβάστε την εφαρμογή για συσκευές Apple πατώντας εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.