Ο υπουργός Παιδείας δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει με τις δηλώσεις του! Τη μια επιχειρεί να υποστηρίξει τη «θεματική εβδομάδα» του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ με το επιχείρημα ότι προκαλούνται «πάρα πολλές εγκυμοσύνες» στις πενθήμερες εκδρομές της Γ ΛΥΚΕΙΟΥ! Την άλλη καταργεί τις Επαναληπτικές Πανελλήνιες με το επιχείρημα ότι αποτελούν «παθογένεια της κοινωνίας μας», υποχρεώνοντας τους ελάχιστους υποψηφίους που θα έχουν την ατυχία να αρρωστήσουν την περίοδο των εξετάσεων να… χάσουν την χρονιά τους και να… περιμένουν ετσιθελικά την εξεταστική της επόμενης χρονιάς! Μετά δηλώνει ότι θα καταργήσει και τις κανονικές Πανελλήνιες σε βάθος τριετίας και τα παιδιά θα εισάγονται στο Πανεπιστήμιο με τον βαθμό του απολυτηρίου.

Αυτή η τελευταία – προεκλογική άραγε; – εξαγγελία του υπουργού θα είχε όντως ιδιαίτερη βαρύτητα, αν ο ίδιος άνθρωπος πριν λίγες μέρες δεν είχε δηλώσει ότι οι εξετάσεις «δεν είναι δυνατό να καταργηθούν και οφείλουμε να συμβιβαστούμε μ’ αυτές», μια δήλωση που επίσης ερχόταν σε αντίθεση με παλαιότερη εξαγγελία του προκατόχου του για κατάργηση των Πανελληνίων Εξετάσεων. Με άλλα λόγια, τη μια «καταργούμε» τις εξετάσεις, την άλλη «δεν καταργούμε» τις εξετάσεις και μετά από λίγες μέρες «ξανα-καταργούμε» τις εξετάσεις!

Τέτοια ασυνέπεια λόγων και απόψεων δεν μπορεί να έχει ένας υπουργός παρά μόνο εάν χρησιμοποιεί τη θέση του, για να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες άλλες απ’ αυτές που έχουν σχέση με την πρόοδο του τομέα που διαφεντεύει. Διότι κάθε φορά που ο υπουργός Παιδείας παίζει το «μ’ αγαπά-δε μ’ αγαπά» με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις δεν πετυχαίνει μόνο να εκτίθεται – κάτι που είναι βέβαια δικαίωμά του – αλλά και να προκαλεί μεγάλη σύγχυση στους μαθητές και τις οικογένειές τους – κάτι που σε καμία περίπτωση ΔΕΝ είναι δικαίωμά του… Με άλλα λόγια, προκαλεί μεγάλη ζημιά ακριβώς σ’ αυτό το κομμάτι της κοινωνίας που οφείλει να υπηρετεί από τη θέση που κατέχει. Το δυστύχημα για την εκπαιδευτική κοινότητα είναι ότι ο υπουργός φαίνεται πως ό,τι κάνει το κάνει συνειδητά…

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν θέλουν να κάνουν ένα καλό, αυτό είναι ν’ αφήσουν τη θέση τους σε κάποιους σοβαρότερους ανθρώπους…

  2. Τελικά βρίσκονται σε σύγχυση, δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο;Ειδικά τώρα που υποτίθεται ότι διαπραγματεύονται νέα μέτρα;Αφου θα μας ρημάξουν στους φόρους ας κάνουμε κι ένα καλό στα παιδιά…ας τα βάζουμε χωρίς εξετάσεις στα πανεπιστήμια και μετά ας κόβουν το κεφάλι τους…

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.