ΙΕΠ

Η αναβάθμιση και η ενίσχυση των ανθρωπιστικών σπουδών και η αξιοποίηση προς τούτο των πιο πρόσφορων κειμένων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας είναι βασικός στόχος και σταθερό μέλημα του Ι.Ε.Π.

Η «Αντιγόνη» είναι ένα εμβληματικό έργο του Σοφοκλή και η παρουσία του στο Πρόγραμμα Σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ουδέποτε αμφισβητήθηκε από τα αρμόδια όργανα του Ι.Ε.Π. Το όλο ζήτημα προέκυψε από αυθαίρετες υποθέσεις και ατεκμηρίωτους συλλογισμούς, που αβασάνιστα υιοθετήθηκαν από μερίδα των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων.

Αντίθετα, το Ι.Ε.Π. έχει επεξεργαστεί ήδη προτάσεις για την ένταξη του «Επιταφίου» του Θουκυδίδη στο Πρόγραμμα Σπουδών του Λυκείου.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι είμαστε πρόθυμοι να αξιοποιήσουμε κάθε εποικοδομητική πρόταση που θα κατατεθεί από τους αρμόδιους φορείς στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στο πλαίσιο του Διαλόγου που έχει ήδη ξεκινήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.