Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μεταθέσει τις ενδοσχολικές εξετάσεις πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις, έρχεται να προσθέσει ένα επιπλέον άγχος στα παιδιά μας και στις οικογένειές μας. Επί της ουσίας θα παραταθούν το κόστος των φροντιστηρίων, το άγχος των μαθητών και τα εξαντλητικά ωράρια.

Την ίδια στιγμή  κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης δεν έχει ληφθεί για τους μαθητές, η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί, ενώ τα κενά παραμένουν ακόμα και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση σχεδιάζει πάνω στις ζωές των παιδιών μας, πειραματίζεται «στου κασίδι το κεφάλι», υποστηρίζοντας υποκριτικά ότι με αυτή την απόφαση αποσυνδέεται το Λύκειο από τις εξετάσεις.

Το «σχολείο-εξεταστικό κέντρο» δεν χτυπιέται με τέτοια μέτρα, πόσο μάλλον που είναι γνωστό ότι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς είναι η κατεύθυνση για ενίσχυση της βαρύτητας των βαθμών εντός σχολείου για την πρόσβαση στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, οδηγώντας άλλη μια φορά στην όξυνση νέων φραγμών στη μόρφωση.

Να αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση την υποκρισία και τους πειραματισμούς της τελευταίας στιγμής και να μην αιφνιδιάσει κανέναν μαθητή και μαθήτρια και τις οικογένειές τους και να μην αλλάξει το έως τώρα δεδομένο για τους υποψηφίους.

           

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.