Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 1975
Η μαμά αρνείται να μου δώσει χαρτζιλίκι για το καθημερινό ξελόγιασμα των θερινών σινεμά ! Ισχυρίζεται, ότι δεν γίνεται να πηγαίνω καθημερινά και στο καπάκι σουβλάκι και μπύρες !
Όμως, η μαγεία του θερινού με Fellini, Qubrick, Antonioni, Pazolini, δεν ξεπερνιέται με τίποτα !
Ας είναι ! σκεπτόμουν τότε, έχω μια ζωή μπροστά μου για να δώ όλα τα αριστουργήματα, από τα ιερά τέρατα του κινηματογράφου !

Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 1985
Ο μπαμπας αρνείται να μου δώσει τα απαραίτητα για ταξίδι στο Παρίσι ! Μου λέει για μια εβδομάδα και πολύ είναι ! Όμως η μαγεία των ευρωπαϊκών μουσείων δεν ξεπερνιέται με τίποτα, όπως το Beaubourg, το London Science, το Hermitage, το Baikonur.
Ας είναι ! σκεπτόμουν τότε, έχω μια ζωή μπροστά μου για να γυρίσω τα μουσεία όλου του κόσμου !

Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 1995
Το συνέδριο του τότε οικογενειακού σχήματος απορρίπτει την ιδέα του ταξιδιού στην Τουρκία λόγω ανασφάλειας. Όμως η μαγεία των αρχαιοτήτων της Μικράς Ασίας όπως Έφεσσος, Μίλητος, Αλικαρνασσός, Τροία, δεν ξεπερνιέται με τίποτα !
Ας είναι, σκεπτόμουν τότε, έχω αρκετά χρόνια μπροστά μου για να γυρίσω Τουρκία, Συρία, Ιρακ, και εκείθεν προορισμούς !

Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 2005
Έχω πρόσκληση από συγγενή εκ νέας Υόρκης να πάω για διακοπές ! Πολλαπλοί τεχνικοί λόγοι, αποτρέπουν το ταξίδι ! Όμως η μαγεία του Gugenheim, του Moma, του Natural history, δεν ξεπερνιέται με τίποτα.
Ας είναι, σκεπτόμουν τότε, δεν γεράσαμε κι όλας υπάρχει χρόνος για να δω και τη δυτική όχθη των ΗΠΑ !

Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 2015
Η άγρια κρισάρα, με ώθει σε εξοχικό κατάλυμα ευγενούς συγγενικού προσώπου, για το οποίο είμαι πολλαπλά ευγνώμων. Όμως παραμένει η μαγεία της ξενάγησης στο Cape Canaveral, της μεγάλης πυραμίδας στη Γίζα, του Volparaiso της Χιλής, της γης του πυρός, της Cambera, της Otawa !
Aς είναι, σκέπτομαι, προλαβαίνω να δώ κάτι ακόμη αν κάνω κουμπαρά από τώρα για του χρόνου.

Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 2025
Ο γείτονας υπερήλικας που τον φροντίζει Ελληνίδα, καθότι οι Βουλγάρες φύγανε, με καλεί να περάσουμε μαζί το απόγευμα. Μου λέει να μην πάρω μαζί μου το Lasix ούτε το Norvask γιατί θα μου δώσει από τα δικά του. Φοράω μια νέα πάνα ακράτειας και πάω!
Μπαίνω ατην είσοδο και των ρωτάω αν ανανέωσε τους προορισμούς στο living room. Μου απαντάει, ότι ναι τους ανανέωσε.
Μπαίνω στο livingroom και θαυμάζω τις νέες ψηφιακές εκτυπώσεις στους τοίχους. Όλες οι εκτυπώσεις αυτή τη φορά είναι από Κούβα, και πιάνουν από ταβάνι μέχρι πάτωμα !
Στο πικάπ ακούγεται η disco επιτυχία των 70΄s CUBA των Gibson Brothers !
https://www.youtube.com/watch?v=znE18eXqn58

Προηγούμενο άρθροΆτομα με αναπηρία και ανορθολογική κοινωνία  
Επόμενο άρθροΠΕΚ: Για ποια «μεταρρύθμιση» μιλάει το Υπουργείο Παιδείας;
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.