Η ARTENS και η Κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, στις 22:30, το καταπληκτικό φιλμ νουάρ του Όρσον Γουέλλς “Ο Άρχων Του Τρόμου” (Touch Of Evil), γυρισμένο στο Χόλλυγουντ το 1958.

Είναι μια σπαρακτική ασπρόμαυρη τραγωδία διαφθοράς, ύβρεως και, όπως πάντα στον κόσμο του Γουέλλς, ηθικής σύγχυσης, που στην εποχή της σήμανε τη μεγάλη επιστροφή του ιερού τέρατος στην Αμερική μετά από την χρόνια αυτοεξορία του στην Ευρώπη. Όπως όμως είχε ξανασυμβεί, ο μεγαλοφυής δημιουργός του “Πολίτη Κέην” και των “Υπέροχων Άμπερσονς”, υπέστη τελικά το φθόνο της παραγωγού εταιρείας Universal, το βανδαλισμό και την υπονόμευση της αριστουργηματικής ταινίας του. Ο “Άρχων Του Τρόμου” χρειάστηκε να αναγνωριστεί από τη γαλλική κριτική, και πολλά χρόνια μετά να αποκατασταθεί τεχνικά και να κερδίσει τη θέση του ανάμεσα στα μεγάλα κινηματογραφικά μνημεία του 20ού αιώνα. Μπορούμε να τη δούμε σαν το τελευταίο μεγάλο φιλμ νουάρ, σε μια εποχή που το είδος αυτό έχει πλέον χαθεί, αλλά και σαν προσωπικό ξέσπασμα αυτού του πελώριου σκηνοθέτη, συγγραφέα, ζωγράφου, σαιξπηρικού ηθοποιού, παραμυθά, σύγχρονου Ντα Βίντσι.

Ο Όρσον Γουέλλς γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ταινία, μαζί με τον Τσάρλτον Ήστον, την Τζάνετ Λη και την Μαρλένε Ντήτριχ.

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 22:30, η ταινία διαρκεί 1:40 λεπτά περίπου. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS.

Είσοδος ελεύθερη
Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
[email protected]
www.artens.gr
210 33 17 312

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.