thalassaΜνήμη του νερού αποκαλούμε την ικανότητα του νερού να διατηρεί την ιδιότητα μιας αρχικά διαλυμένης ουσίας παρά την άπειρη αραίωση που προκαλείται κατόπιν, όταν πλέον έχει μείνει πρακτικά μηδενική ποσότητα της αρχικής ουσίας. Στο φαινόμενο αυτό στηρίζονται πολλά ομοιοπαθητικά φάρμακα.
Αρχικά, η επιστημονική κοινότητα, όπως ήταν αναμενόμενο, αντιμετώπισε με σκεπτικισμό αυτή την ιδέα. Όμως η ιδιότητα αυτή του νερού προκάλεσε το ενδιαφέρον του υπουργείου εθνικής άμυνας των Η.Π.Α. για να ξεκινήσουν πειράματα, όταν ένας Γάλλος παθολόγος ο Ζακ Μπενβενίστε ανακοίνωσε ιατρική σχετική εργασία με προβλέψιμα θετικά αποτελέσματα θεραπείας σε ασθενείς.
Ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ προκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο των εν Αθήναις καθολικών Νικόλαο Φώσκολο σε μια αναμέτρηση δυνάμεων, που θα αποδείκνυε ότι η Ορθοδοξία είναι η αληθινή χριστιανική θρησκεία, μέσω ενός «πειράματος» με αγιασμό!
Ο Μέσμερ εφάρμοζε το «Ζωικό μαγνητισμό» μέσα σε δεξαμενές με νερό και μαγνήτες !
Σχετικά με τις εντυπωσιακές ιδιότητες του νερού αναφέρουμε και την εργασία του επιφανούς Ιάπωνα επιστήμονα Masaru Emoto ο οποίος εφαρμόζει τη σχέση Ε=mc2 για να υποστηρίξει ότι η ανθρώπινη συνείδηση μεταφέρεται μέσω συναρτήσεων στο νερό και μάλιστα μπορεί να ταξιδέψει σε άπειρη απόσταση !!
Προσωπικά προτείνω, ότι πρόβλημα αντιμετωπίζετε, ρωτήστε τη θάλασσα ! – αυτή ξέρει την απάντηση ! Αν δεχτούμε, ότι υπάρχει η τηλεπάθεια, τότε οι κυματοδηγοί της θάλασσας είναι ισχυρότεροι λόγω των ηλεκτρολυτών, λόγω του ότι όλοι οι άνθρωποι αποτελούνται κατά 70% από νερό και λόγω της πλήρους επαφής και εμβάπτισης του επικοινωνιακού σώματος !
Ρίξτε λοιπόν τη βουτιά σας, κολυμπήστε κάμποση ώρα, δείτε τα κύματα να σας έρχονται και ρωτήστε τι να κάνετε, ότι πρόβλημα και αν σας απασχολεί, αισθηματικό – επαγγελματικό – οικονομικό και σύντομα θα έχετε την απάντηση ! Πάρτε τις μεγάλες αποφάσεις σας στη θάλασσα, καθώς είστε στην καλύτερη επαφή με το γήινο γίγνεσθαι ! Το νερό της θάλασσας όχι μόνο φέρνει σε επαφή αλλά έχει και μνήμη !

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.