diastavroumenes skiesΕίμαστε σκιές ενός άγνωστου κόσμου άπειρων διαστάσεων. Οι Rieman και Lobatzewski προσπάθησαν να ερμηνεύουν τις γεωμετρικές χωροχρονικές καμπυλώσεις αυτού του κόσμου. Η θεωρία των υπερχορδών της φυσικής ομοίως προσπάθησε να ερμηνεύσει την προβολική μας διάσταση στον κόσμο του αισθητού.

Είμαστε σκιές που κινούνται σε τροχιοδρόμους. Και οι σκιές στις ράγιες διασταυρώνονται. Συναντώνται εκεί που οι κλειδοκράτορες ορίζουν. Εμείς τρέχουμε πάνω στις τροχιές και συναντούμε τις σκιές που ορίζουν οι πορείες.

Όταν οι ταχύτητες των συρμών είναι μεγάλες συμβαίνουν εκτροχιασμοί. Οι σκιές συγκρούονται στα πεδία των συναισθηματικών μαχών. Οι πρώτες βοήθειες ανασύρουν τους επιβαίνοντες και οι γερανοί ανασύρουν τα οχήματα.

Οι σκιές που επιβιώνουν επιβιβάζονται σε νέους συρμούς σε άγνωστα ταξίδια. Οι σκιές που καταργούνται σβήνουν από το φως. Τις παραλαμβάνουν τα ΕΚΑΒ του φωτός και τις εκθέτουν σε ανανηπτικές ακτινοβολίες. Εκεί μαθαίνουν για τις πορφυρές συχνότητες της επόμενης διάστασης. Βλέπουν συχνότητες και μήκη κύματος άγνωστα. Βλέπουν για πρώτη φορά το υφάδι από την πάνω πλευρά και αναγνωρίζουν το σχέδιο. Μαθαίνουν γιατί συγκρούστηκαν, γιατί οι τροχιόδρομοι διασταυρώθηκαν. Προσπαθούν να ειδοποιήσουν τους νέους επιβάτες για τις τροχιές των συγκρούσεων, όπως οι οδηγοί στο αντίθετο ρεύμα ανοιγοκλείνουν τα φώτα.

Τα σήματά τους όμως δεν φτάνουν κάτω και οι συγκρούσεις για πάντα συνεχίζονται…

Προηγούμενο άρθροΠροϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού και μαθημάτων επιλογής στο Γενικό Λύκειο
Επόμενο άρθροΝεοελληνική Γλώσσα: Περίληψη κειμένου(video-οδηγίες)
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.