Συρρίκνωση της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης φέρνει η μεταρρύθμιση Γαβρόγλου

foititesΧρηματοδότηση 2 δράσεων ΕΣΠΑ των ΑΕΙ , «Πρόγραμμα Χορήγησης υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές δεύτερου κύκλου στην Ελλάδα» με προϋπολογισμό 4.136.781,60 ευρώ και «Πρακτική άσκηση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» με προϋπολογισμό 12.421.233,94, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού-Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-20

Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει την υποβολή χρηματοδότησης δύο δράσεων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού-Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», του ΕΣΠΑ 2014-20, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ελληνικό δημόσιο που αφορούν:

1η Δράση:«Πρόγραμμα Χορήγησης υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές δεύτερου κύκλου στην Ελλάδα», με προϋπολογισμό 4.136.781,60 ευρώ.

Το Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές δεύτερου κύκλου (διδακτορικό) στην Ελλάδα αφορά σε υποτροφίες υπ. διδακτόρων οι οποίοι έχουν ξεκινήσει το διδακτορικό τους 18-36 μήνες πριν και δεν μπορούν να ενταχθούν για χορήγηση υποτροφίας στο πρόγραμμα υποτροφιών που ήδη υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση ανθρώπινου ερευνητικού δυναμικού μέσω υλοποίησης διδακτορικής έρευνας» το οποίο αφορά σε υποτρόφους που κατά την έκδοση της πρόσκλησης δεν είχε παρέλθει χρονικό διάστημα 18 μηνών από την έναρξη της διδακτορικής διατριβής τους. Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν άπαξ ενώ η διάρκεια κάθε υποτροφίας ορίζεται σε 24 μήνες.

2η Δράση: «Πρακτική άσκηση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», με προϋπολογισμό 12.421.233,94 ευρώ

Το Πρόγραμμα «Πρακτική άσκηση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, αφορά στη συνέχιση του προγράμματος πρακτικής άσκησης του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 με τον ίδιο προϋπολογισμό, ήτοι 12.421.233,94 ευρώ, και αναφέρεται στην απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας των φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Προϋπόθεση χρηματοδότησης αποτελεί η ενσωμάτωσης της πρακτικής άσκησης στο πρόγραμμα σπουδών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Η κατανομή χρηματοδότησης ανά ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα συμπεράσματα της επιτροπής διαβούλευσης με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.