4o_panellinio_synedrio_foititon_arhaiologias_programma-3_page_1Στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας των φοιτητών Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ διοργανώνεται το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Αρχαιολογίας, με θέμα: “Η Δική μας Αρχαιολογία. Διεπιστημονικές και Κοινωνικές Προσεγγίσεις” και το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 8-10 Απριλίου 2016.

Ιστορικό
Το 1991 πραγματοποιήθηκε το 1ο Συνέδριο στην Κρήτη. Έπειτα από δύο χρόνια, το 1993, τα ηνία της διοργάνωσης ανέλαβαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ύστερα από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό κενό στην πορεία του συγκεκριμένου θεσμού, πραγματοποιήθηκε το 2014 η 3η διοργάνωση στη Ρόδο υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στόχος
Το συνέδριο έχει ως στόχο να προωθήσει το γόνιμο και δημιουργικό διάλογο μέσα στην φοιτητική κοινότητα και να δώσει δημόσιο βήμα στους φοιτητές, ως τη νέα γενιά των αρχαιολόγων, ώστε να αναδειχθούν μέσα από τις ανακοινώσεις τους οι τάσεις και οι προβληματισμοί που επικρατούν σήμερα στην αρχαιολογία.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.