ApokriesΒρισκόμαστε στο Μάρτιο του 2016.
Το φροντιστήριο του Ριρή, γιου της κυρίας Φερνογύρου, κάνει αποκριάτικο πάρτι, όμως η μαμά του, η κυρία Φερνογύρου ανησυχεί για την ποιότητα των φίλων του, με τους οποίους συναναστρέφεται στο πάρτι. Αποφασίζει να μεταμφιεστεί σε Αφγανή με μπούρκα, προκειμένου να τον κατασκοπεύσει. Την υποδέχεται ο διευθυντής ντυμένος Ταλιμπάν !
-Καλησπέρα σας, είμαι μία Αφγανή μητέρα και θα ήθελα να διασκεδάσω με τα παιδιά, όπως επιτρέψτε μου να μη σας αποκαλύψω το όνομά μου, καθότι δεν θα ήθελα να με αναγνωρίσει ο γιος μου.
-Παρακαλώ περάστε καλή μου Αφγανή, ελάτε και στο μπαρ των ενηλίκων να σας σερβίρουμε.
-Παρακαλώ διπλό σκωτσέζο με παγάκια είμαι πολύ ταραγμένη με τα καμώματα του γιου μου που τον έχει ξεμυαλίσει μία Βορειοηπειρώτισσα ! Ντύθηκαν Σαδίστρια αυτή και μαζοχιστής ο γιος μου και ήλθαν στο πάρτι.
-Κύρια Φερνογύρου εσείς είστε; Μα αφήστε τα παιδιά να χαρούν τον έρωτά τους, οι πανελλαδικές αργούν ακόμη, και εμείς θα σας ενημερώνουμε για την πρόοδο. Ας τα αφήσουμε όμως αυτά κι ας χορέψουμε αυτή τη Βραζιλιάνικη σάμπα, πάμε μέσα με τα παιδιά, έτσι και αλλιώς δεν σας αναγνωρίζουν!
-Θα χορέψω μόνο και μόνο για να μπορώ να είμαι με το γιό και τη λεγάμενη να τους παρακολουθώ. Βάλτε παρακαλώ άλλο ένα διπλό ! χικ! Έλα κι εσύ μαζί μου καλέ μου διευθυντά – Μουτζαχεντίν !
Η κυρία Φερνογύρου περνάει δίπλα απ τον γιο της, στήνει αυτί και ακούει ερωτόλογα με τη βορειοηπειρώτισσα, τον βλέπει να ερωτοτροπεί μαζί της και κοντεύει να λιποθυμίσει. Ζητάει άλλο ένα διπλό scotch και ανεβαίνει στα θρανία χορεύοντας samba. Τότε ο Μουτζαχεντίν παραγγέλνει στον dj το «you can leave your hat on» . Αρχίζουν όλοι τότε να χτυπούν ρυθμικά, ενώ η κυρία Φερνογύρου αρχίζει να βγάζει αργά τη μπούρκα ενώ είναι τύφλα στο μεθύσι !
Το βράδυ την γυρνούν πίσω στο σπίτι ο Βορειοηπειρώτης πατέρας της «λεγάμενης» μαζί με το Ριρή. Η κυρία Φερνογύρου απευθύνεται στο Ριρή:
-Από αύριο είμαι πάλι στη γύρα για να ψάξω για νέο φροντιστήριο!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.