elme HrakleiouΘέμα: Ψήφιση νομοσχεδίου για την Ειδική Εκπαίδευση

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου εν’ όψη της κατάθεσης τροπολογίας του νομοσχεδίου για την Ειδική εκπαίδευση, δηλώνει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του θεσμού. Θεωρούμε απαραίτητη τη διατήρηση του θεσμού των τμημάτων ένταξης για ειδικές περιπτώσεις, που θα κρίνονται από κατάλληλες επιστημονικές επιτροπές, αλλά και την ουσιαστική προώθηση των τμημάτων παράλληλης στήριξης με διορισμούς εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.

Θεωρούμε ότι οι αποφάσεις σε θέματα εκπαίδευσης και μάλιστα σε ευαίσθητα θέματα όπως αυτά της ειδικής Αγωγής, θα πρέπει να προκύπτουν μέσα από διάλογο ,πολύ περισσότερο δε όταν έχει εξαγγελθεί και υλοποιείται εθνικός διάλογος , και διάθεση κάλυψης των κοινωνικών αναγκών και όχι αιφνιδιαστικά μέσα από επιταγές θεσμών επιτήρησης.

Αντί αποσπασματικών νομοθετικών ρυθμίσεων η ειδική αγωγή και εκπαίδευση των ΑμΑ και των ΑμΕΕΑ χρειάζεται:

  • Ενίσχυση του υποστηρικτικού ρόλου των Τμημάτων Ένταξης, καμία αύξηση στα όρια μαθητών ανά τμήμα ένταξης
  •  Ίδρυση Τμήματος Ένταξης σε κάθε σχολική μονάδα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Επαναλειτουργία του θεσμού της Μετεκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς ΕΑΕ,
  • Άμεσους διορισμούς εκπαιδευτικών στην ΕΑΕ με τα ίδια κριτήρια διορισμού που ισχύουν σε όλη την εκπαίδευση,
  •  Αύξηση της χρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης,
  • Ενιαίος Νόμος για την Εκπαίδευση. Η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, που έχει ως βασική σχολική δομή το γενικό σχολείο στην δωδεκάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Για το παραπάνω θέμα το ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφάσισε να παραστεί στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης όπου και καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 17/2 και ώρα 14:00μ.μ.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.