20-01-16_peiramatikoΟ όμιλος «Ρητορικής Τέχνης στην Αγγλική» του Πειραματικού Σχολείου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Harvard Model United Nations 2016, που διοργανώνεται στις 28-31 Ιανουαρίου, στη Βοστώνη, Η.Π.Α.

Οι μαθητές-σύνεδροι θα προσομοιώσουν τις συνεδριάσεις των επιτροπών και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στα θέματα που απασχολούν σήμερα την παγκόσμια κοινότητα, προτείνοντας λύσεις και καταθέτοντας προσχέδια νόμου -resolutions- προς ψήφιση.

Η αποστολή αποτελείται από μαθητές της Α’, Β’, Γ’ Λυκείου του σχολείου  καθώς και από αποφοίτους, όλοι μέλη του ομίλου. Οι μαθητές έχουν λάβει οικονομικές υποτροφίες από το Harvard M.U.N. 2016 που καλύπτουν σημαντικό μέρος  των εξόδων τους.

Ως σύμβουλοι -advisors- συμμετέχουν, επίσης, η εκπαιδευτικός του Π.Σ.Π.Θ. Κούντη Μαρία, φιλόλογος, και η εξωτερική συνεργάτης  του ομίλου και απόφοιτος, Κυριακοπούλου Ελευθερία.

Η αποστολή εκπροσωπεί το Λουξεμβούργο με μία πλήρη αποστολή 16 συνέδρων και 3 συμβούλων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Βοστώνη η αποστολή θα επισκεφτεί, ύστερα από πρόσκληση, την Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού -HellenicCollegeHolyCross-  και το Γενικό Προξενείο Βοστώνης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.