12485854_10208569377251649_6159499670025820411_oΟ Ιάσονας Σχινάς αποδεικνύεται βαθύς γνώστης του νόμου του Κάρμα ! Ας αποδώσουμε τιμές στον ιστορικό αριστερό διαλογιστή, το Βραχμάνο οδηγό που καθιστά τους συμπαντικούς νόμους περίλαμπρα πασιφανείς !
Και ιδού λοιπόν η εφαρμογή του Ντάρμαν – Κάρμα των Βραχμάνων :
-Όσο σου πήδηξαν τη γενεά, τώρα να πηδήξεις
-Όσο στέρησαν στους προγόνους, τώρα να στερήσεις.
-Όσο ταΐστηκαν βερεσέ τώρα να σε ταΐσουν.
Φυσικά, ανάλογη θέση κατέχουν και οι νόμοι της φυσικής και δη ο της διατηρήσεως της ενέργειας:
-Όσους διορισμούς έκαναν οι άλλοι μέχρι τώρα, τόσους να κάνεις κι εσύ, ώστε το σύνολο της διοριστικής ενέργειας να μείνει σταθερό.
Βεβαίως ας μη λοισμωνώμεν το της Παλαιάς Διαθήκης «Οφθαλμόν αντί οφθαλμού» για το οποίο ο Μαχάτμα Γκάντι είχε πει:
«Το μόνο αποτέλεσμα του οφθαλμόν αντί οφθαλμού, θα είναι στο τέλος να γίνουν όλοι τυφλοί »

Προηγούμενο άρθροΠαιδί και Έφηβος – Θεματικές και Βιωματικές Προσεγγίσεις
Επόμενο άρθροΕθνικός Διάλογος για την Παιδεία:Η δυστυχία να είσαι μαθητής εν έτει 2016
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.