24-12-15_ethinkos_dialogosΕιδικό ιστότοπο για την Εθνικό Διάλογο δημιούργησε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στον οποίο μπορούν και οι πολίτες να καταθέσουν τις προτάσεις τους.   Ο συγκεκριμένος ιστότοπος είναι προσπελάσιμος και μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου.

Για την κατάθεση της πρότασης απαιτείται εγγραφή στην οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν ένα όνομα χρήστη, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικό πρόσβασης.

Μετά την εγγραφή θα σταλεί ένα ηλεκτρονική μήνυμα στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει όπου θα τους ζητηθεί να ενεργοποιήσουν το λογαριασμό τους επιλέγοντας σύνδεσμο ενεργοποίησης που θα περιλαμβάνεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα:

«Για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στην πλατφόρμα dialogos.minedu.gov.gr πατήστε στον σύνδεσμο ενεργοποίησης…»

dialogo1

Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής μπορούν οι επισκέπτες του ιστότοπου να συνδεθούν και να καταθέσουν την πρότασή τους.

Στον σύνδεσμο http://dialogos.minedu.gov.gr/?page_id=472 υπάρχουν οδηγίες για την υποβολή της πρότασης ενώ τονίζεται ότι προτάσεις μπορούν να κάνουν μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες.

«Για την επιτυχή υποβολή της πρότασής σας είναι απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:

  1. Το ονοματεπώνυμό σας ή η επωνυμία του Φορέα ο οποίος υποβάλλει την πρόταση
  2. Ο τίτλος της πρότασης.
  3. Μια σύντομη περίληψη (έως 200 λέξεις) στα Ελληνικά και στα Αγγλικά
  4. Λέξεις- κλειδιά (keywords) στα Ελληνικά.

Η πρότασή σας χρειάζεται να έχει μετατραπεί σε μορφή pdf, ώστε να μπορεί να εμφανίζεται με την μορφοποίηση που επιλέγετε, αλλά και για λόγους ασφαλείας.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν τίτλο ο οποίος να αποτυπώνει με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια το περιεχόμενο του κειμένου σας. Επίσης, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των λέξεων-κλειδιών, ώστε να μεγιστοποιηθεί η ορατότητα της πρότασής σας.

Ενδεικτικές λέξεις κλειδιά που μπορείτε να επιλέξετε (χωρίς να περιορίζεστε σε αυτές): πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, ΕΠΑΛ, τριτοβάθμια, ΑΕΙ, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, διοίκηση, σχολείο, αναλυτικό πρόγραμμα, εκπαιδευτικοί, καθηγητές, φοιτητές, μαθητές, τεχνική εκπαίδευση, μαθηματικά, δαπάνες.

Η πρότασή σας θα ανέβει στην σελίδα από τον διαχειριστή και θα ειδοποιηθείτε με ηλεκτρονικό μήνυμα».

dialogo2

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.