ekpaΤην Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, μέρα γενικής απεργίας, 5 φοιτητές συλλαμβάνονται, μετά από αστυνομική εισβολή με συνοδεία εισαγγελέα στα σπίτια τους στην Αγία Παρασκευή. Οι συλλήψεις αυτές έχουν ζητηθεί από το ιταλικό κράτος , το οποίο έχει εκδώσει Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον τους. Την ίδια μέρα, στο Μιλάνο, η ιταλική αστυνομία συλλαμβάνει πέντε Ιταλούς, οι οποίοι βρίσκονται κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση. Με μοναδική κατηγορία τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση No Expo στο Μιλάνο, την 1η Μάη 2015, ζητείται από το ελληνικό κράτος να προχωρήσει στην έκδοση των πέντε φοιτητών στην Ιταλία.

Εμείς είμαστε αλληλέγγυοι με τους 5 εκζητούμενους από την Ελλάδα αλλά και με όλους όσους διώκονται για την ίδια υπόθεση. Επιλέγουμε να σταθούμε ενάντια στην ευρωπαϊκή καταστολή που επιχειρεί να ποινικοποιήσεις τη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και να περιχαρακώσει την ελευθερία των αγωνιζόμενων, να εντείνει το φόβο και την εκμετάλλευση.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Τρίτη 8/12 18.00 συγκέντρωση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

φοιτητές-φοιτήτριες από ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΤΕΙ Αθήνας, σύντροφοι-συντρόφισσες, αλληλέγγυοι-αλληλέγγυες

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.