12273144_1213090295387102_1590862102_n«Η συγχώρεση των τρομοκρατών είναι δουλειά του Θεού! Δική μου δουλειά είναι να τούς στείλω σ’ αυτόν»! Είναι η «δήλωση» του Βλάντιμιρ Πούτιν που έχει «ρίξει» το διαδίκτυο από την περασμένη Τετάρτη, όταν η εντυπωσιακή δημοσιογράφος του «Russian Today» Ρέμι Μάαλουφ, αποφάσισε να… διαστρεβλώσει τα λόγια του Ρώσου Προέδρου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter! Βέβαια, ο Βλαδίμηρος μπορεί να μην εκστόμισε ποτέ αυτά τα λόγια και μάλιστα, σύμφωνα με φήμες, φέρεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από την εσκεμμένη αλλοίωση των δηλώσεών του, όμως το αυτί της νεαρής celebrity δημοσιογράφου δεν ιδρώνει! Τη δουλειά της τήν έκανε και μάλιστα με το παραπάνω! Μέσα σε λίγες ώρες η δεσποινίς Μάαλουφ έγινε παγκοσμίως γνωστή και δεν αποκλείεται καθόλου να τη δούμε σύντομα και… «Κυρία» στο πλευρό κάποιου Ρώσου μεγιστάνα!

Το πρόβλημα δεν είναι αν ο Βλαδίμηρος ο Πούτιν έγινε, άθελά του, βασικός πρωταγωνιστής σε μια προσπάθεια παραπληροφόρησης! Το πρόβλημα είναι ότι εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη – ιδιαίτερα Γάλλοι για προφανείς λόγους – επιδοκίμασαν και αναπαρήγαγαν αυτή την ψεύτικη δήλωση, εκφράζοντας έτσι τον αποτροπιασμό τους για τις πρόσφατες επιθέσεις των Παρισίων και ταυτόχρονα την επιθυμία τους να δημιουργηθεί άμεσα μια στρατιωτική συμμαχία βορειοατλαντικών και ρωσικών δυνάμεων με σκοπό την αντιμετώπιση του «τέρατος» των τζιχαντιστών που γέννησαν οι πόλεμοι στο Ιράκ, τη Συρία και σε άλλες χώρες! Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι τρομοκρατημένοι από τις πρόσφατες επιθέσεις στη Γαλλία και τις απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων σε άλλες χώρες, φαίνεται ότι είναι ήδη προετοιμασμένοι να αποδεχθούν μια… πέμπτη ευρωπαϊκή «σταυροφορία» εναντίον των ακραίων ισλαμιστών, χωρίς ενδεχομένως να υπολογίζουν τις απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, κυρίως γυναικόπαιδων, που αναπόφευκτα θα προκληθούν από τους βομβαρδισμούς!

Και βέβαια δεν θα είχαν πρόβλημα να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος που, εκτός των άλλων, φέρεται να διαθέτει μια ιδιαίτερη επικοινωνιακή ικανότητα, όταν εκφράζει απόψεις σχετικές με τρομοκρατικούς κινδύνους! Είναι γνωστή εξάλλου (και σίγουρα περισσότερο… πραγματική) η χρονολογούμενη από το 1999 δήλωση του Βλαδίμηρου, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη ο δεύτερος πόλεμος στην Τσετσενία και οι ρωσικές πόλεις αντιμετώπιζαν, σχεδόν σε καθημερινή βάση, μικρές ή μεγαλύτερες τρομοκρατικές ενέργειες: «Θα καταδιώξουμε τους τρομοκράτες όπου και αν είναι! Αν είναι στο αεροδρόμιο, θα τούς εξοντώσουμε στο αεροδρόμιο! Αν είναι στην τουαλέτα, θα τούς εξοντώσουμε στην τουαλέτα»! Ομολογουμένως ο Ρώσος Πρόεδρος πάντα είχε τον δικό του τρόπο να μεταδίδει το «κατάλληλο μήνυμα» με σαφήνεια και αποτελεσματικότητα! Ο Ρώσος Πρόεδρος ή ενδεχομένως ο… σωσίας του! Επειδή πολλά ακούγονται, κάντε εσείς την επιλογή!

Όμως το «τέρας» του ακραίου ισλαμισμού δεν γεννήθηκε μόνο του, ούτε βέβαια αναπτύχθηκε χωρίς τη δυτική… συνδρομή! Την περασμένη Κυριακή, μετά τις επιθέσεις που αιματοκύλησαν το Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν ζήτησε από τη σύνοδο των G20 να ληφθούν «συγκεκριμένα μέτρα για τη μάχη εναντίον της χρηματοδότησης των τρομοκρατών»! Για να κάνει μια τέτοια δήλωση ο ίδιος ο Γάλλος υπουργός, κάτι παραπάνω θα ξέρει! Όλοι εμείς οι υπόλοιποι, οι κοινοί θνητοί, μόνο να υποπτευθούμε μπορούμε ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από το απάνθρωπο και νοσηρό προσωπείο του πιο ακραίου ισλαμοφασισμού που έχει γνωρίσει ο σύγχρονος κόσμος!

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, το Ισλαμικό Κράτος κερδίζει κάθε χρόνο δισεκατομμύρια δολάρια από την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πηγών και του φυσικού αερίου, από τη φορολόγηση του τοπικού πληθυσμού στις περιοχές που ελέγχει, από τα λύτρα των ομήρων που απαγάγει, από τα έργα τέχνης και τις αρχαιότητες που πουλά σε δυτικούς συλλέκτες και από κάποια απροσδιόριστη… «εξωτερική χρηματοδότηση» που φέρονται να έχουν οι ακραίοι ισλαμιστές βάσει των στοιχείων των μυστικών υπηρεσιών! Προφανώς και δεν είναι τυχαία η αποκάλυψη του Ρώσου Πρόεδρου στην πρόσφατη σύνοδο των G20 ότι το Ισλαμικό Κράτος χρηματοδοτείται από 40 περίπου χώρες, μερικές μάλιστα από τις οποίες έχουν εκπροσώπους μέσα στο G20!

Συγκριτικά, το Ισλαμικό Κράτος είναι η πλουσιότερη τρομοκρατική οργάνωση του κόσμου και της ιστορίας, αν υπολογίσει κανείς ότι οι Ταλιμπάν έχουν μια περιουσία μεταξύ 53 και 320 εκατομμυρίων δολαρίων και η Χεζμπολάχ διαθέτει μια περιουσία μεταξύ 160 και 363 εκατομμυρίων δολαρίων! Και αυτό με την ανοχή ή ακόμα και την… ευγενική χορηγία των δυτικών οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται, τουλάχιστον επικοινωνιακά, περισσότερο από ποτέ «ενωμένοι» και «αποφασισμένοι» να αντιμετωπίσουν την ισλαμική τρομοκρατία! Όμως, με τα στοιχεία που αποκαλύπτονται καθημερινά για τις πηγές χρηματοδότησης των τρομοκρατών μπορεί κανείς να αντιληφθεί πόσο υποκριτική δείχνει αυτή η στάση!

Αποκορύφωμα βέβαια της υποκρισίας ήταν η περίφημη πλέον και στημένη (;) ολιγόλεπτη συνάντηση Ομπάμα-Πούτιν μπροστά στο… τραπεζάκι του καφέ, στο περιθώριο της συνόδου των G20! Η συνάντηση των δύο παραδοσιακών «κοσμοσωτήρων» του πλανήτη, η βγαλμένη μέσα από τις σκηνές επικής χαζο-αμερικάνικης ταινίας τύπου «Μέρας Ανεξαρτησίας», δεν γνωρίζουμε αν οδήγησε σε κάποιο απτό αποτέλεσμα, γνωρίζουμε όμως ότι έδωσε πλούσια τροφή σε όλες τις συνωμοσιολογικού χαρακτήρα φωνές που οραματίζονται μια μελλοντική στρατιωτική κοινοπραξία νατοϊκών και ρωσικών δυνάμεων ενάντια στον νέο κίνδυνο της ανθρωπότητας, που δεν έχει βέβαια σχέση με τους εξωγήινους, όμως αποτελεί φυσιολογική συνέπεια των πολιτικών επιλογών των μεγάλων δυνάμεων στην Εγγύς και Μέση Ανατολή!

Πριν κλείσω, οφείλω να επανέλθω στο αρχικό θέμα που είναι και το πιο σημαντικό! Το μεγαλύτερο πρόβλημα του δυτικού κόσμου και συγκεκριμένα της Ευρώπης δεν είναι το Ισλαμικό Κράτος και οι θηριωδίες του! Αυτά – ευτυχώς για την ανθρωπότητα – κάποια στιγμή θα τελειώσουν, αργά ή γρήγορα, ανάλογα με το τι υπαγορεύεται από τα συμφέροντα των ισχυρών του πλανήτη! Το πραγματικά μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η εξοικείωση των Ευρωπαίων με την ιδέα ότι για τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία είναι «αναγκαίες» ορισμένες «παράπλευρες απώλειες», δηλαδή η απώλεια χιλιάδων ζωών αθώων ανθρώπων, μικρών παιδιών και γυναικών! Αυτό πράγματι αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα για τις υποτιθέμενες ευρωπαϊκές αξίες, όσες τουλάχιστον εξακολουθούν να γίνονται σεβαστές μέσα σε μια Ευρώπη μεγάλων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων!

Εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα είναι επίσης και η εμπέδωση του φόβου, της ανασφάλειας και της καχυποψίας απέναντι σε κάθε άνθρωπο που παρουσιάζει ενδείξεις «παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς» και ιδιαίτερα απέναντι στα εκατομμύρια των μουσουλμάνων που ζουν (με τις οικογένειές τους) και εργάζονται νόμιμα στην Ευρώπη! Μετά από πολλές δεκαετίες αρμονικής συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων στην ευρωπαϊκή ήπειρο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο τρομακτική εξέλιξη απ’ αυτήν!

ΥΓ: Για υστερόγραφο θέλω να αναφέρω όσα δήλωσε πριν λίγες μέρες στο CNN ο μουσουλμάνος ιστορικός Ρέζα Ασλάν, όταν ρωτήθηκε για ποιους λόγους το Ισλάμ είναι «τόσο πολύ συνδεδεμένο με πράξεις βίας»! Ο καθηγητής απάντησε τα ακόλουθα: «Το Ισλάμ δεν προωθεί τη βία ή την ειρήνη. Το Ισλάμ είναι απλά μια θρησκεία και, όπως κάθε θρησκεία στον κόσμο, εξαρτάται από τι χαρακτηριστικά της προσδίδουμε! Εάν είσαι ένας βίαιος άνθρωπος, τότε το δικό σου Ισλάμ, ο δικός σου Ιουδαϊσμός, ο δικός σου Χριστιανισμός ή ο δικός σου Ινδουισμός θα είναι βίαιος. […] Οι άνθρωποι είναι βίαιοι ή ειρηνικοί και αυτό εξαρτάται από την πολιτική τους, τις κοινωνίες που ζουν και τον τρόπο που βλέπουν τις κοινότητές τους»!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.